Povestea primului om nascut din trei parinti. O studenta a fost vindecata genetic de o boala fatala

Povestea primului om nascut din trei parinti. O studenta a fost vindecata genetic de o boala fatala

Juan Enriquez a scris o carte numita "Homo Evolutis" in care cauta raspunsuri la intrebarea: noi, oamenii, mai avem de evoluat? De aceea, in materie de astfel de genetica considera ca respectarea a 5 principii ar fi mai mult decat de bun-simt: responsabilitatea oamenilor, recunoasterea diversitatii, respectarea alegerilor facute de ceilalti, neimplicarea, autoeducarea.

acum 47 luni (9 May 2016)

Juan Enriquez a scris o carte numita "Homo Evolutis" in care cauta raspunsuri la intrebarea: noi, oamenii, mai avem de evoluat?

Milioane de ani pana la aparitia omului, selectia naturala si mutatiile intamplatoare au decis cine traieste si cine nu pe Pamant. In opinia sa, ADN-ul e o modalitate puternica prin care se pot schimba vietile oamenilor prin eradicare de boli si crearea de noi alimente.

"Unele tratamente iti schimba grupa sanguina sau pun celule de barbat in corp de femeie. Asta suna oribil pana cand realizezi ca, de fapt, inlocuiesti maduva spinarii in timpul tratamentului de cancer.

Acesta a vorbit si despre primul om, nascut acum 20 de ani, din trei parinti. Este vorba de o studenta careia i s-a pus al treilea ADN ca sa salveze de o boala genetica fatala. Reusita de atunci i-a facut pe oamenii de stiinta sa se indoiasca, sa-si puna interbari si sa faca si mai multe cercetari.

"Sunt riscuri daca folosesti acea tehnologie, dar sunt riscuri si daca nu o folosesti", este de parere Enriquez. De aceea, in materie de astfel de genetica considera ca respectarea a 5 principii ar fi mai mult decat de bun-simt: responsabilitatea oamenilor, recunoasterea diversitatii, respectarea alegerilor facute de ceilalti, neimplicarea, autoeducarea. Momentan este mai multa diversitate genetica intr-un grup de 55 de cimpanzei decat in 7 miliarde de oameni", afirma acesta. Cum a cartografiat un om de stiinta american "autostrazile" din mintea noastra

"Sunt aproximativ 86 miliarde de neuroni in creierul nostru, distribuiti neuniform. Putem incepe sa cartografiem functiile creierului, putem incepe sa le legam de celulele individuale", explica omul de stiinta Allen Jones, CEO la Institutul Allen pentru Stiinta Creierului. Acesta coordona, in iulie 2011, cand a vorbit la o conferinta TEDx in SUA, un proiect despre cartografierea creierului uman, de creare a unui a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro