Povestea primei pisici trimise in spatiu. De ce a ramas anonima in istorie, spre deosebire de faimoasa catea Laika

Povestea primei pisici trimise in spatiu. De ce a ramas anonima in istorie, spre deosebire de faimoasa catea Laika

Anul acesta se vor implini 55 de ani de cand prima pisica a fost trimisa in spatiu de specialistii de la Centrul National de Studii Spatiale, versiunea franceza a NASA. "In urma cu aproximativ 6 luni, in timp ce lucram, am dat peste un prosop de ceai in bucataria personalului - prosop aparut ca urmare a comemorarii a 50 de ani de la prima pisica care a mers in spatiu - .

acum 71 luni (8 Jan 2018)

La 18 octombrie 1963, oamenii de stiinta francezi au trimis in spatiu prima pisica, Felicette.

Anul acesta se vor implini 55 de ani de cand prima pisica a fost trimisa in spatiu de specialistii de la Centrul National de Studii Spatiale, versiunea franceza a NASA. Felicette, o felina cu blana alb-negru, a fost selectata din vreo 14 pisici care au fost supuse la o serie de teste similare cu cele ale astronautilor. Insa, la cateva luni, oamenii de stiinta au eutanasiat-o ca sa poata studia efectele zborului spatial pe corpul ei, precizeaza The Huffington Post.

Felicette FOTO: Centre D Enseignement et de Recherches de Medecine Aeronautique/via Huffington Post

Pisica-astronaut nu a ajuns nici pe departe la fel de cunoscuta precum primul caine in spatiu, Laika. Cei de la Huffington Post scriau, in octombrie 2017, ca un director britanic de publicitate, Matthew Serge Guy, ar urmari sa includa pe Felicette in randul exploratorilor spatiului. Acesta a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru a i se ridica felinei o statuie la Paris, conform newsweek.com.

"In urma cu aproximativ 6 luni, in timp ce lucram, am dat peste un prosop de ceai in bucataria personalului - prosop aparut ca urmare a comemorarii a 50 de ani de la prima pisica care a mers in spatiu - . (...) Dupa ce am dat Google, am devenit fascinat de povestea lui Felicette, cum a fost uitata de-a lungul anilor si - ca si designul prosopului de ceai - identitatea i-a fost gresita.

Credit video: Youtube PA3DMI

Mai puteti citi:

INTERVIU Astronautul Chris Hadfield, despre cat de grea e viata in spatiu: "Cred ca cel mai bun antidot pentru frica si panica este competenta" VIDEO ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro