Povestea politistului roman care salveaza caini exploatati in lupte. Cumplitul caz al lui Paco, patrupedul "de sacrificiu" scapat in ultimul moment de la moarte

Darius Victor Maftei are 35 de ani si este agent de politie in cadrul IPJ Constanta si dresor canin atestat. Pentru a-si insusi mai bine tot ceea ce "furase" din arta dresajului de la difeite persoane, Victor obtine licenta de instructor de dresaj in urma unor cursuri de specializare la Centrul Chinologic de la Sibiu. Afla despre aceste cazuri de la prieteni, cunoscuti si de pe retelele sociale unde sunt diferite grupuri care semnaleaza cazuri de animale parasite, ranite sau pierdute. Maidanezul este de mic nascut supravietuitor, invatat sa-si caute de mancare, sa fie pe strada, sa se fereasca de oameni, are reflexele conditionate formate. Paco, un caine de sacrificiu Paco este un metis de Amstaff in varsta de 5 ani. Spune, in schimb, ca niciodata nu pleaca de la premisa ca este in zadar ceea ce face si de aceea salveaza orice caine indiferent de cat de bolnav este. Multi ne dorim un caine pe care sa-l salvam si sa-l integram alaturi de noi, insa Victor atrage atentia ca nu e atat de usor.

acum 31 luni (18 Mar 2018)

Darius Victor Maftei are 35 de ani si este agent de politie in cadrul IPJ Constanta si dresor canin atestat. Face lucrul acesta de la aproape 10 ani ajutat de cativa prieteni.

La 15 ani a avut primul caine, o femela de rottweiler pe care a vrut sa o dreseze- Blacky. Am devenit un fel de ucenic. Am inceput sa fac agresivitate cu cainii folosind mansonul", isi aminteste Victor de primele lectii de dresaj.

Dresajul este o meserie care se fura, ne spune politistul, in care trebuie sa inveti foarte mult, sa observi foarte mult si sa asimilezi informatie.

In adolescenta, Victor a inceput sa salveze caini impreuna cu mama sa, de la care a dobandit si dragostea pentru aceste animale. Acolo a descoperit ce inseamna cu adevarat cainele utilitar: cainele de urma, de interventie, de detectare explozibil, droguri.

Victor si Blacky, primul sau caine

Primul caine care il uimeste prin inteligenta si comportament este Ebuc, un ciobanesc german antrenat sa detecteze explozibil cu care lucreaza in momentul in care s-a angajat in cadrul Jandarmeriei.

Pentru a-si insusi mai bine tot ceea ce "furase" din arta dresajului de la difeite persoane, Victor obtine licenta de instructor de dresaj in urma unor cursuri de specializare la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Caini salvati de pe strada

Tot in perioada anilor 2009, Victor Maftei incepe sa-si dedice mult din timpul sau liber salvarii cainilor abandonati. Afla despre aceste cazuri de la prieteni, cunoscuti si de pe retelele sociale unde sunt diferite grupuri care semnaleaza cazuri de animale parasite, ranite sau pierdute. Se preocupa mai mult de cainii de rasa deoarece acestia "cand ajung in momentul sa fie salvati inseamna ca este ceva grav. Maidanezul este de mic nascut supravietuitor, invatat sa-si caute de mancare, sa fie pe strada, sa se fereasca de oameni, are reflexele conditionate form... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro