Povestea nestiuta a caricaturistului vedetelor: Cand am castigat multi, bani nu mai dormeam noaptea

Povestea nestiuta a caricaturistului vedetelor: Cand am castigat multi, bani nu mai dormeam noaptea

Gogu Neagoe (39 ani) e aproape nelipsit la festivalurile de umor, astazi invitat de onoare. In Cartea Recordurilor a intrat de doua ori, prima data realizand peste 130 de portrete prin telefon, reusind astfel sa intuiasca trasaturile fizice ale interlocutorilor doar ascultandu-le vocea, iar asta se intampla in 2004, iar a doua oara dupa ce, timp de patru ani, a lucrat la peste un milion de portrete pe doi kilometri de pelicula cinematografica. "Primele premii de 5.000 de euro, de 15.000 de euro, erau aur, evident, insa banii niciodata nu m-au luat de cap. Am si astazi prieteni din copilarie, am si prieteni de sprit, desi niciodata nu beau sa ma-nbat, am si prieteni care-mi cer banet, am si din astia, dar am invatat sa fac diferenta, ii scanez pe oameni asa cum o fac atunci cand le fac portretul, imi dau repede seama ce profil au", spune artistul, care n-a refuzat invitatiile la gale caritabile, ba chiar, la una dintre acestea, a donat 15.000 euro, banii platiti de un participant pe patru lucrari de-ale sale.

acum 80 luni (11 Jul 2016)

Gogu Neagoe (39 ani) e aproape nelipsit la festivalurile de umor, astazi invitat de onoare. Vedetele il stiu de la evenimente, unde executa caricaturi si portrete, de la emisiunile TV. Ai zice ca a dat repede traiul neindestulator de la tara pe huzurul la care a ajuns greu, deschizand usi care i se inchideau la loc in fata, insa, spune Gogu, nu doar ca n-a uitat de unde-a plecat, dar visul sau cel mai mare e sa le multumeasca asa cum vrea el, intr-o zi, oamenilor dragi care i-au marcat existenta.

In Cartea Recordurilor a intrat de doua ori, prima data realizand peste 130 de portrete prin telefon, reusind astfel sa intuiasca trasaturile fizice ale interlocutorilor doar ascultandu-le vocea, iar asta se intampla in 2004, iar a doua oara dupa ce, timp de patru ani, a lucrat la peste un milion de portrete pe doi kilometri de pelicula cinematografica. Lucruri deosebite, lucruri nemaiauzite, insa nici macar atunci n-a scapat de aluzii si rautati ale colegilor de breasla. "In lumea asta sunt oameni fel de fel, sunt oameni care stau pe un salariu de 7 milioane si fac, e adevarat, caricatura de presa, insa nu stiu daca doar din convingere sau pentru ca n-au reusit sa se adapteze. Eu 7 milioane ii iau astazi, poate, pe o singura caricatura realizata la comanda, inramata si transmisa prin posta, insa am facut si caricatura de presa, am fost si acolo", spune Gogu, trecand usor peste rautati. Si-a descoperit adevarata familie in adolescenta, iar satul cu Oltetul la doi pasi, din Osica de Jos, judetul Olt, ii este si astazi cea mai draga amintire. Ma bucur de familie, ma bucur ca am trei surori si un frate, eu sunt cel mai mare, iar visul meu este sa le ofer parintilor care m-au crescut tot ce e mai bun in viata asta. Astazi castig destul de bine, nu ma plang, insa pentru ce mi-as dori eu pentru ei mai am de tras", spune artistul. Imi vorbeste de revista Urzica, pe care o intorcea pe toate fetele si incerca,incerca, incerca. Cand a simtit place... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro