Povestea neromantata a celebrului bandit Terente. De ce a ramas in istorie drept cel mai viril roman

Povestea neromantata a celebrului bandit Terente. De ce a ramas in istorie drept cel mai viril roman

Terente, banditul celebru din perioada interbelica, cunoscut si sub numele de Regele Baltilor este unul dintre cele mai controversate personaje intrate in istorie. Pe seama lui Terente au aparut ciorapi de dama, chiloti si palariile "marca" Terente, s-au scris romane traduse in strainatate si au aparut zeci de articole in presa internationala. Se refugiaza in carciumile satului , avandu-l ca partener de bautura pe Akim Parfenie care il convinge pe viitorul bandit sa-si refaca viata si sa o ia de sotie pe fiica lui Avdotia Arina. Dupa a doua evadare , ajutat de data aceasta de o femeie pe nume Didina, Terente isi stabileste cartierul general de bandit in Balta Brailei, ascunzatoarea sa fiind situata in insula Fundu Mare. Recompensa de 200.000 de lei, dupa ce a rapit doua fete de pension In 1924 , banda lui Terente rapeste doua fete tinere de pension.

acum 61 luni (2 Jul 2016)

Terente, banditul celebru din perioada interbelica, cunoscut si sub numele de Regele Baltilor este unul dintre cele mai controversate personaje intrate in istorie. A comis crime de o atrocitate iesita din comun si a fost considerat versiunea romaneasca a celebrului Jack Spintecatorul.

In ciuda atrocitatilor crimelor sale, Terente a fost vazut de o mare parte a opiniei publice drept un personaj simpatic, un haiduc aratos, dotat cu o potenta care a facut istorie, un idol al femeilor din secolul trecut. Dramele pe care le-a trait Terente inainte de a incepe sa actioneze in afara legii n-au facut decat sa romanteze si mai mult povestea celebrului bandit. Pe seama lui Terente au aparut ciorapi de dama, chiloti si palariile "marca" Terente, s-au scris romane traduse in strainatate si au aparut zeci de articole in presa internationala. Potrivit altor biografi, Terente s-ar fi nascut, de fapt, in localitatea Baldovinesti din Braila. Stefan Vasili a venit pe lume intr-o familie numeroasa de pescari foarte saraci. "Un barbat placut la infatisare, cu ochii verzi-maronii, cu parul negru, inalt, bine facut", asa este descris tanarul Stefan Vasili la 20 de ani. Curtat si dorit de mai toate fetele din satul sau, Terente s-a casatorit la 20 de ani cu Ustinia, o fata din sat cu care a avut patru copii. La doua zile, ii moarte si sotia, bolnava de ciuma. Ceilalti doi copii mor si ei , dupa ce se molipsesc de ciuma. Se refugiaza in carciumile satului , avandu-l ca partener de bautura pe Akim Parfenie care il convinge pe viitorul bandit sa-si refaca viata si sa o ia de sotie pe fiica lui Avdotia Arina. Ii insceneaza Arinei o intalnire cu un fost iubit si il pune in garda pe Terente despre presupusa infidelitate a sotiei. Terente isi injunghie consoarta, dupa ce o gaseste cu fostul iubit la intalnirea aranjata de Rahila. Consoarta scapa , insa Terente a fost inchis si acuzat de tentativa de omor. Numele lui ajunge pentru prima data in ziarele vremii, dupa ce reuseste sa ev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro