Povestea lui Titi Teasca, antrenorul care i-a innebunit pe Balaci si Dobrin: "Mai, pacoste, daca ma vedeai iesind dintr-un cimitir, credeai c-am murit?!"

Povestea lui Titi Teasca, antrenorul care i-a innebunit pe Balaci si Dobrin:

Fostul ziarist si vicepresedinte al FRF, Mihai Ionescu, il caracteriza ca fiind un "personaj pitoresc, controversat, cu un comportament imprevizibil, cu un debit verbal vulcanic, agitat in miscari, complexat de inaltimea lui, spontan, sclipitor, mereu in cautare de idei noi, intotdeauna greu de convins ca n-are dreptate, dar mai ales devotat pana la sacrificiu meseriei de antrenor". Handicapul de a nu fi fost un mare jucator, el activand doar la echipe de categorie inferioara, precum Acvila Giurgiu si Concordia Ploiesti, l-au facut sa si renunte destul de timpuriu la cariera de fotbalist.

acum 74 luni (24 Sep 2016)

Fostul ziarist si vicepresedinte al FRF, Mihai Ionescu, il caracteriza ca fiind un "personaj pitoresc, controversat, cu un comportament imprevizibil, cu un debit verbal vulcanic, agitat in miscari, complexat de inaltimea lui, spontan, sclipitor, mereu in cautare de idei noi, intotdeauna greu de convins ca n-are dreptate, dar mai ales devotat pana la sacrificiu meseriei de antrenor". Handicapul de a nu fi fost un mare jucator, el activand doar la echipe de categorie inferioara, precum Acvila Giurgiu si Concordia Ploiesti, l-au facut sa si renunte destul de timpuriu la cariera de fotbalist. La 28 de ani a imbracat treningul de antrenor, profesie pe care a inceput-o de jos, de la juniori. Numit antrenor federal, a condus, in aceasta calitate, echipa nationala la doua turnee finale, in Italia (1955) si Ungaria (1966), obtinand de fiecare data primul loc in grupa. Ca antrenor de club n-a fost deloc statornic. Pe de o parte, se spune ca cerea intotdeauna mai mult decat puteau da fotbalistii, iar pe de alta parte metodele sale "spartane" ii determinau deseori pe jucatori sa faca front comun impotriva sa, conflict ce era adesea rezolvat de conducatori prin renuntarea la tehnician.

Isi astepta jucatorii la iesirea din carciumi

Printre metodele sale uzuale se numarau antrenamente cu mingi medicinale si saculeti de nisip legati de gleznele fotbalistilor. In afara gazonului, Teasca avea deseori obiceiul de a-i astepta pe "consumatori" cocotat in pomii din preajma carciumilor, pentru a realiza flagrantul. La FC Arges s-a certat cu Nicolae Dobrin inca de la primul antrenament, episodul fiind descris cu lux de amanunte intr-una dintre cartile sale.

"Nu se dezbracase, cand mi se adreseaza, fara sa-l fi provocat cumva, cu voce destul de tare ca sa-l auda toti, ca el nu face tot ce-i voi spune, ca doar nu e la atletism. Da, i-am raspuns, eu nu sunt antrenor de atletism, insa e bine sa se stie ca cine intra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro