Povestea lui 'nea Adolf, romanul botezat de Hitler: "Mama a dat foc certificatului meu de nastere de frica rusilor"

Povestea lui 'nea Adolf, romanul botezat de Hitler:

Localitatea Voievodeasa este un sat din comuna Sucevita, judetul Suceava, in care probabil cea mai cunoscuta persoana este Adolf Stadler (77 de ani) sau nea Adolf, cum ii spun localnicii. Batranul ne-a mai povestit ca in drum spre Romania, pe cand se aflau in Polonia, au fost la un pas de moarte, dupa ce doi soldati rusi, aflati intr-o stare avansata de ebrietate, ar fi vrut sa-i impuste, insa au fost opriti in ultima clipa de catre Bongart, viitorul sot al mamei sale, cu care femeia mai facut trei copii. Si-a intalnit tatal natural cand avea varsta de 54 de ani La ani buni dupa ce a revenit in tara, Adolf Stadler a aflat ca tatal sau nu a murit in razboi si ca acesta traieste in Germania. Batranul, care este extrem de atasat de Bucovina si mai ales de satul sau Voievodeasa, a precizat ca nu ar da niciodata Romania pentru Germania, desi acolo locuiesc doi dintre fii sai si trei frati.

acum 76 luni (28 Jan 2018)

Localitatea Voievodeasa este un sat din comuna Sucevita, judetul Suceava, in care probabil cea mai cunoscuta persoana este Adolf Stadler (77 de ani) sau nea Adolf, cum ii spun localnicii. Nea Adolf, care este inca in putere, a fost botezat de Adolf Hitler, conducatorul Germaniei din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

L-am vizitat pe Adolf Stadler, iar acesta ne-a primit in casa lui cu zambetul de buze. Nascut la data de 25 aprilie 1941, nea Adolf are o poveste de viata, care ar putea sta la baza unui film succes.

"Parintii mei sunt de aici, din Voievodeasa. Au fost stransi toti, din Romania si alte tari din Europa, iar pe noi ne-au dus in lagar in Schwangau la finele anilor 1940. Eu am fost botezat cu prenumele lui Hitler, certificatul de botez fiind o foaie mare scrisa cu litere din aur si semnata de catre Adolf Hitler", a inceput sa ne povesteasca Adolf Stadler.

Botezul micutului Adolf a avut loc la sfarsitul lunii mai 1941, la biserica din lagarul din Schwangau, unde au fost adunati etnicii germani din estul Europei.

Prin tabara nemtilor din estul Europei au inceput sa umble tot felul de zvonuri. Daca unii sustineau ca urmeaza sa aiba loc un control amplu, altii spuneau ca ar fi fost capturat un spion britanic, ce a reusit sa se infiltreze in baza dupa ce s-ar fi dat etnic german. Din vehicule au coborat reprezentanti de-ai lui Adolf Hitler care urmau sa ia parte la botezul lui Adolf Stadler. Fuhrer-ul s-a tinut de cuvant si chiar daca nu a putut sa vina personal, trimisii sai l-au botezat in numele sau pe micutul ce provenea din Voievodeasa - Sucevita.

Doi soldati rusi beti au vrut sa-i omoare familia

Sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a insemnat o prima lovitura primita de catre Barbara Stadler, mama lui nea Adolf. Femeia a fost anuntata ca sotul ei, care a fost trimis pe front, a murit, ea ramanand singur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro