Povestea lui Gavroche de Romania. Cum a ajuns un pusti de 14 ani simbolul Revolutiei din 1989

Povestea lui Gavroche de Romania. Cum a ajuns un pusti de 14 ani simbolul Revolutiei din 1989

Astazi, dupa 28 de ani de la acele momente de cotitura istorica, Gavroche e dezamagit. Vorbeste cu inversunare de clasa politica, de involutia tarii care alunga tinerii din tara si de liderii care nu-si respecta adevaratele valori.

acum 38 luni (22 Dec 2017)

Florin Vieru (42 de ani) avea 14 ani la Revolutie. A vazut oameni murind la baricada de la Intercontinental si s-a ingrozit gandindu-se la viitorul lui in acele clipe. Pe 4 noiembrie 1990, micul revolutionar aparea pe coperta revistei "Paris Match", supranumit "Le gavroche de Bucarest".

Viata n-a fost blanda cu Florin Vieru nici inainte de '89, nici in anii de tranzitie. A lucrat de mic, ajutandu-si vecinii, presat de neajunsurile familiei numeroase din care provine. A lucrat ca sofer, a fost agent de vanzari si, din dorinta unui trai mai bun, a fost nevoit sa-l caute in strainatate, la munca. Un incident penal, dar despre care nu-i place sa vorbeasca, a fost o povara in plus pe umerii sai.

Astazi, dupa 28 de ani de la acele momente de cotitura istorica, Gavroche e dezamagit. Vorbeste cu inversunare de clasa politica, de involutia tarii care alunga tinerii din tara si de liderii care nu-si respecta adevaratele valori. Spera sa traiasca vremea cand o sa vina "cineva" sa ridice tara, dar, in timp ce rosteste gandul asta, devine brusc sceptic. E acel moment in care se intreaba, totusi, daca nu cumva ar fi putut face si el mai mult pentru tara lui. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro