Povestea lui Beethoven, uriasul cu ochi blanzi care sa salveaza oameni in muntii Brasovului

Povestea lui Beethoven, uriasul cu ochi blanzi care sa salveaza oameni in muntii Brasovului

"Beethoven este membrul familiei, il iubim foarte mult si este de fapt un mod de viata, care uneste de fapt toti oamenii care au aceeasi pasiune. A avut de cautat victime pe o suprafata de 3 hectare, intr-un timp record pana in 10 minute, iar Beethoven in 7 minute s-a descurcat si a adus si victimele la locul unde s-a intalnit cu antrenorii", povesteste stapana cainelui.

acum 61 luni (16 Aug 2015)

Uriasul cu ochi blanzi a fost dresat de Liviu Orghidan, un profesionist in domeniu, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, cainele obtinand numeroase premii la diferite competitii.

Are parinti campioni

Beethoven este crescut, ingrijit si iubit de sotii Rekkert din Codlea, care il considera un membru al familiei, alintat peste masura. Beethoven are 5 ani si aproape 100 de kilograme si face parte din Centrul National de Educatie Canina, afiliat Asociatiei Chinologice din Romania. Este alintat de cea care il ingrijeste cu multa atentie, profesoara de biologie Marilena Rekkert. "Beethoven este membrul familiei, il iubim foarte mult si este de fapt un mod de viata, care uneste de fapt toti oamenii care au aceeasi pasiune. Cainii sunt prietenii devotati ai oamenilor si cred ca faptele lor ne dau de multe ori o lectie de viata. Uriasul a reusit sa obtina multe premii la diferite concursuri, dar cel mai reprezentativ a fost locul 3 cautare - salvare oameni, la o competitie nationala. Asta l-a facut sa se afirme si a fost astfel confirmat faptul ca este un caine deosebit.

Are in instinct sa fie salvator

"Este un caine deosebit, fara falsa modestie, pentru ca la concursul care a avut loc la Predeal, Beethoven s-a remarcat cu locul 3, avand aproape 3 ani atunci. A avut de cautat victime pe o suprafata de 3 hectare, intr-un timp record pana in 10 minute, iar Beethoven in 7 minute s-a descurcat si a adus si victimele la locul unde s-a intalnit cu antrenorii", povesteste stapana cainelui. Marilena Rekkert spune ca este un caine atasat de oameni si in special de copii. "Ne plimbam prin padure, ne-am intalnit cu niste prieteni si la un moment dat Beethoven devine agitat si parca ne spunea ca ceva se intampla si cauta sa ne duca din traseul nostru in alta parte. Micutii sunt perfect sanatosi si mananca minimum de trei ori pe zi. Cea care ii hraneste este Aisha, o femela in varsta de 4 ani, care a devenit pentru a doua oara mama. Familia fericita are acum 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro