Povestea judecatoarei cu pantofii albastri, din povestea devenita virala pe Internet

Judecătoarea Camelia Folea, de la Judecătoria Blaj, cunoscută in mediul virtual ca fiind doamna "cu pantofi albaștri",după ce o avocată a povestit pe Facebook cum a rezolvat dosarul unui minor, a declarat, intr-un interviu pentru Agerpres, că, indiferent de cate cauze va avea, atat cat va fi necesar ca ea să se convingă de ce este mai bine pentru acel copil. Magistrat cu experienţă, fost preşedinte al Judecătoriei Blaj, Camelia Folea le-a transmis judecătorilor aflaţi la inceput de carieră care vor avea de soluţionat astfel de dosare "să inţeleagă că au o mare responsabilitate, să-şi ia rolul in serios, să nu uite de 'litera şi spiritul legii' şi că dincolo de coperta unui dosar sunt oameni, iar că in astfel de cazuri se face justiţie in interesul copilului".

acum 94 luni (10 Jul 2016)

Judecătoarea Camelia Folea, de la Judecătoria Blaj, cunoscută in mediul virtual ca fiind doamna "cu pantofi albaștri",după ce o avocată a povestit pe Facebook cum a rezolvat dosarul unui minor, a declarat, intr-un interviu pentru Agerpres, că, indiferent de cate cauze va avea, atat cat va fi necesar ca ea să se convingă de ce este mai bine pentru acel copil.

Camelia Folea a ajuns in atenţia opiniei publice ca "Doamna cu pantofi albaştri" in urma unui text, postat pe Facebook de către o avocată şi care a devenit viral pe internet. In postare era apreciată pentru modul in care s-a comportat in timpul audierii unui minor rămas după divorţ in custodia tatălui şi pentru care mama a solicitat stabilirea unui program de vizită, precum şi pentru timpul acordat acestei şedinţe de judecată.

Judecătoare la Judecătoria Blaj, din circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia, Camelia Folea a subliniat, in interviu, că nu este "o eroină", aşa cum a perceput-o parte din opinia publică, ci doar "un om obişnuit", iar ca ea "mai sunt multe alte doamne şi domni cu pantofi albaştri, judecători in această ţară".

"Viaţa mi-a oferit şansa de a fi judecător şi mi-a lăsat, in acelaşi timp, şansa de a fi om.

Citește și: Poveste emoționantă din sala de judecată de la Sibiu: Cum a rezolvat o judecătoare cu pantofi albaștri cazul unui copil separat de mamă

Judecătoarea a mai spus că nu se aştepta "in niciun caz" la un asemenea impact mediatic al poveştii scrise de avocata Mădălina Scutelnicu, apreciind, pe de altă parte, talentul cu care aceasta a relatat cele intamplate in sala de judecată. Nu ai la dispoziţie foarte mult timp pentru a găsi calea de comunicare cu acel copil şi pentru a incerca să afli ce este mai bine pentru el, fără a-l traumatiza. De asemenea, i s-a părut extraordinar că audierea (minorului - n.r.) a durat 35 de minute. Nu aş putea să vă spun cat va dura audier... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro