Povestea japonezului care a fost dispretuit intreaga viata pentru ca a supravietuit scufundarii Titanicului

Povestea japonezului care a fost dispretuit intreaga viata pentru ca a supravietuit scufundarii Titanicului

Barca cu supravietuitori de pe Titanic (Foto: titanicfacts.net) Considerat o rusine pentru o intreaga tara Pentru poporul sau, fapta lui Hosono era de neconceput caci, in loc sa salveze femeile si copiii si sa moara onorabil, acesta alesese sa isi salveze propria viata. Se pare ca si unele ziare ar fi facut acest lucru, Desi ulterior si-a recuperat slujba si a lucrat la minister pana in 1939, cand a murit, acest lucru s-a intamplat nu pentru ca fusese iertat ci pentru ca se pare ca era un angajat foarte bun in care guvernul investise mult, educandu-l in strainatate.

acum 35 luni (7 Dec 2017)

A ajuns sa se imbarce pe celebrul Titanic, luandu-si bilet la clasa a doua, dupa ce se intorsese dintr-o calatorie de afaceri din Rusia.

Intr-o scrisoare adresata sotiei sale, Hosono scria ca era deja pregatit sa moara, fiind convins ca este, la acel moment, ceva iminent. Totusi, cand unul dintre membrii echipajului insarcinati cu urcarea oamenilor in barcile de salvare a strigat ca mai este loc pentru doi oameni, un individ a sarit in fata lui Hosono si si-a ocupat locul in barca.

"Am incercat sa ma pregatesc pentru ultimul moment fara agitatie, hotarandu-ma sa nu las nimic rusinos ca japonez.... Dezolat, m-am trezit gandindu-ma ca nu as mai putea sa imi vad sotia si copiii mult iubiti pentru ca nu era o alta alternativa pentru mine decat aceea de a imparti aceeasi soarta cu Titanicul.

De la faima la rusine

Alaturi de ceilalti supravietuitori, Hosono a ajuns in New York unde, initial, nu i s-a acordat atentie.

Totusi, lucrurile aveau sa se schimbe radical pentru ca, in America, un alt supravietuitor de pe Titanic, un pasager de la clasa intai pe nume Archibald Gracie, l-a denuntat, numindu-l pasager clandestin, dupa cum informeaza rmstitanichotel.co.uk.

Ziarele japoneze au preluat rapid informatia si au scris articole in care il blamau pentru ca a supravietuit cand atat de multi murisera.

Barca cu supravietuitori de pe Titanic (Foto: titanicfacts.net)

Considerat o rusine pentru o intreaga tara

Pentru poporul sau, fapta lui Hosono era de neconceput caci, in loc sa salveze femeile si copiii si sa moara onorabil, acesta alesese sa isi salveze propria viata. Facuse de ras tara, motiv pentru care a fost concediat din slujba de la minister.

De asemenea, se pare ca odata ajuns in Japonia, acesta ar fi primit scrisori in care i s-ar fi cerut sa se sinucida. Se pare ca si unele ziare ar fi facut acest lucru,

Desi ulterior si-a recuperat slujba si a lucra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro