Povestea IT-istului care a renuntat la birou si s-a facut sofer de TIR: "Mai bine caine vagabond decat pisica aristocrata"

La propunerea unui unchi de-al sau, care detinea o firma de transport cu TIR-ul, Vali a hotarat ca era nevoie de o schimbare radicala in viata sa. "A fost destul de greu la inceput, eram singur, doar dispecerul ma ghida si imi spunea la care client trebuie sa ajung si in care colt al Europei. Am stat si cinci luni intregi departe de tara, de casa si de cei dragi, dar cu timpul m-am calit, chiar daca uneori mi se mai face dor de cei apropiati", povesteste IT-istul clujean. Iar mie mi s-a intamplat si sa transport marfa de sute de mii de euro, deci eram expus", sustine Vali.

acum 72 luni (7 Dec 2017)

Valentin Bonda a intrat in IT inca din 2000, pe vremea cand era inca student la Facultatea de Informatica Economica. Ulterior s-a mutat la o firma de profil din Cluj, dar n-a ramas decat un an, pana in 2012. La propunerea unui unchi de-al sau, care detinea o firma de transport cu TIR-ul, Vali a hotarat ca era nevoie de o schimbare radicala in viata sa. A renuntat la jobul sau si a facut scoala de sofer de camioane, dupa care a pornit in prima sa aventura pe soselele Europei.

"La inceput conduceam mai putin, unchiul meu fiind foarte prevazator nu voia sa riste si sa ma lase prea mult la volan. Dar m-am ambitionat sa-i arat ca se poate baza pe mine si am si reusit sa fac asta", rememoreaza Bonda. La recomandarea unui vecin, s-a transferat la o alta firma de transport local. De data asta singur, fara niciun coleg de cabina care sa-l poata ajuta in caz de nevoie. "A fost destul de greu la inceput, eram singur, doar dispecerul ma ghida si imi spunea la care client trebuie sa ajung si in care colt al Europei. Cele mai multe comenzi le aveam in Franta, Germania si Benelux, dar asta nu insemna ca "raza mea de actiune" se reducea la tarile amintite. Si m-a prins si mai mult "microbul", desi recunosc ca am avut si zile mai proaste cand ma gandeam daca am luat decizia corecta. Am stat si cinci luni intregi departe de tara, de casa si de cei dragi, dar cu timpul m-am calit, chiar daca uneori mi se mai face dor de cei apropiati", povesteste IT-istul clujean. "Am scapat de munca de rutina" Si astfel cu trecut cinci ani, dar nu regreta alegerea facuta. "Ma saturasem sa fac acelasi lucru zi de zi, sa stau pana seara tarziu intre patru pereti intr-un birou. Si am uitat ce inseamna surmenajul, plictiseala si munca de rutina", a adaugat Valentin. Salariul este rezonabil raportat la munca pe care o fac si este comparabil cu cel de IT-ist. Imi spun: "wow, ai fost IT-ist, castigai excelent si faceai mai putin de o ora pana la birou. Ce ti-a venit sa te faci tocmai sofer de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro