Povestea incredibila a ultimului film romanesc care a depasit "milionul de spectatori" si a avut incasari mai mari ca "Titanic"

Povestea incredibila a ultimului film romanesc care a depasit

Una dintre cele mai iubite artiste ale scenei romanesti, Stela Popescu, s-a stins din viata la 23 noiembrie, cu o luna inainte de a implini 82 de ani. Comparativ, in acelasi an, "Crucea de piatra - Ultimul bordel" (regia Andrei Blaier) a vandut 375.412 de bilete, "Aceasta lehamite" (regia Mircea Daneliuc) a adunat 153.342 de spectatori, "Oglinda - Inceputul adevarului" (regia Sergiu Nicolaescu) a avut 92.871 de spectatori, iar "Pepe si Fifi" (regia Dan Pita) a strans doar 62.854 de platitori de bilete.

acum 76 luni (7 Dec 2017)

Una dintre cele mai iubite artiste ale scenei romanesti, Stela Popescu, s-a stins din viata la 23 noiembrie, cu o luna inainte de a implini 82 de ani. Relatia stralucitei reprezentante a teatrului de revista cu filmul a fost insa una putin ingrata. Desi cariera sa pe marele ecran s-a intins pe durata a sase decenii, regizorii si scenaristii nu i-au oferit decat foarte rar roluri pe masura talentului sau.

"A inchiriat aparatura cea mai ieftina, rablagita"

Mircea Muresan, regizorul secund al filmului "Alo?...Ati gresit numarul!", i-a oferit apoi Stelei Popescu ocazia de a-si trece in palmares o partitura consistenta in ultimul mare succes de public al cinematografiei autohtone, "A doua cadere a Constantinopolului". Filmul care a avut premiera la 6 ianuarie 1994 a vandut nu mai putin de 1.319.161 de bilete in cinematografe, fiind ultima productie romaneasca care a depasit borna milionului de spectatori. Comparativ, in acelasi an, "Crucea de piatra - Ultimul bordel" (regia Andrei Blaier) a vandut 375.412 de bilete, "Aceasta lehamite" (regia Mircea Daneliuc) a adunat 153.342 de spectatori, "Oglinda - Inceputul adevarului" (regia Sergiu Nicolaescu) a avut 92.871 de spectatori, iar "Pepe si Fifi" (regia Dan Pita) a strans doar 62.854 de platitori de bilete. "Filmul a fost un proiect propriu, gandit in mod special pentru marii nostri actori de comedie, Jean Constantin, Dem Radulescu, Stela Popescu si Alexandru Arsinel, care formau deja un cuplu sudat de pe scena revistei. Aveam pe retina si perechea de tineri in mare voga, Loredana Groza si Aurelian Temisan. Subiectul era inspirat din atmosfera de mici afaceri cu turcii din anii aceia. Un du-te vino de marfuri ieftine, de taraba, intre Istanbul si Bucuresti", si-a reamintit Mircea Muresan.

Dupa ce a schitat subiectul, regizorul a apelat la Octavian Sava, vechi autor de texte umoristice, pentru a-l mai "slefui". A urmat apoi goana dupa producatori:... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro