Povestea incredibila a inelului cu rubin al imparatesei Sissi a Austriei, daruit unui cioban din Banat. Mostenitor: "Aceste lucruri nu se spun"

Povestea incredibila a inelului cu rubin al imparatesei Sissi a Austriei, daruit unui cioban din Banat. Mostenitor:

Elisabeta, sotia rebela a imparatului Franz Iosef, mai cunoscuta sub numele de Sissi, a venit de mai multe ori la Herculane, acolo unde avea si o vila, care astazi ii poarta numele. Acesta a fost, insa, destul de retinut in privinta detaliilor, de teama ca o astfel de "comoara" ar putea sa le dea idei unora si sa-i puna familia in pericol. Sissi a ajuns la Herculane la recomandarea mediciilor de la Curte, care i-au prescris statiunea din cauza reumatismului de care suferea. E tara lui Hercule" Dorin Balteanu, scriitorul care a publicat povestea inelului primit de Mihail Fenesan de la imparateasa Sissi, regreta ca trecutul si asemenea istorioare nu sunt folosite suficient pentru a promova Baile Herculane.

acum 52 luni (31 Oct 2016)

Elisabeta, sotia rebela a imparatului Franz Iosef, mai cunoscuta sub numele de Sissi, a venit de mai multe ori la Herculane, acolo unde avea si o vila, care astazi ii poarta numele. Imparateasa era indragostita de aceasta zona si avea obiceiul sa faca plimbari lungi pe colinele impadurite din imprejurimi. Despre Sissi, locuitorii din Herculane stiu nenumarate legende, insa una dintre ele e cat se poate de adevarata.

Dorin Balteanu, un cercetator al istoriei si evenimentelor care au avut loc in Baile Herculane, a prins legenda in cartea lui "Herculane - arc peste timp. "Am ajuns la aceasta poveste prin cercetari si prin documentari, de care ma ocup de 15 ani. Fostul director al Casei de Cultura, profesorul Pavel Ciobanu, care a murit, imi spunea despre existenta acestui inel, dar nu stia exact unde s-ar gasi. Era doar o legenda care circula de multa vreme pe pe la noi. A salvat-o de un caine de la stana

Asa a reusit sa ajunga la profesorul Iancu Fenesan, care imediat ce a auzit despre ce este vorba, a confirmat ca totul este adevarat. "Mi-a spus ca este vorba despre strabunicul sau, Mihail Fenesan (foto jos, stanga), care avea o stana in zona si acolo s-a intamplat totul. Mihail Fenesan ar fi fost avertizat de catre tatal sau, care era padurar, ca imparateasa este in zona si s-ar putea sa ajunga si la el.

Conform acestuia, "in timp ce era la stana, Mihail a auzit cainii care latrau si i-a vazut ca au pornit sa atace pe cineva. Era imparateasa insotita de una din fetele de la curte. Mihail Fenesan l-a trantit la pamant si s-a culcat peste el doar ca sa o salveze pe imparateasa. Un inel de aur cu piatra de rubin, care se mai afla si astazi in posesia familiei Fenesan".

"Inelul se afla intr-o cutie de valori"

Povestea inelului cu rubin a fot confirmata, pentru ziarul "Adevarul", de catre Mihai Fenesan, directorul liceului din Mehadia, stra-stranepotul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro