Povestea impresionanta a unei tinere de etnie roma din Iasi care a ajuns studenta la Sorbona. Acum 13 ani era corigenta

Povestea impresionanta a unei tinere de etnie roma din Iasi care a ajuns studenta la Sorbona. Acum 13 ani era corigenta

Eliza Claudia Chiriac (25 de ani), o tanara care in urma cu 13 ani a ajuns in casa asistentului maternal Gheorghe Vatavu din comuna Scanteia, Iasi, le-a multumit public parintilor care au educat-o si au pregatit-o pentru viata. Eugenia si Gheorghe Vatavu, sotii care s-au ocupat de cresterea Elizei FOTO Iulia Ciuhu Lista asistentilor maternali premiati de Protectia Copilului Iasi Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a premiat pe 19 mai 32 de asistenti maternali din judet, 20 aflati in activitate inca din 1998 si 12 inregistrati cu rezultate deosebite.

acum 52 luni (27 May 2018)

Eliza Claudia Chiriac (25 de ani), o tanara care in urma cu 13 ani a ajuns in casa asistentului maternal Gheorghe Vatavu din comuna Scanteia, Iasi, le-a multumit public parintilor care au educat-o si au pregatit-o pentru viata.

Eliza, studenta la Universitatea Sorbona din Paris, a trimis angajatilor Protectiei Copilului Iasi o scrisoare in care le multumeste sotilor Vatavu pentru dragostea si rabdarea de care au dat dovada in anii in care s-au ocupat de ingrijirea ei.

Ieseanca de etnie roma a subliniat in mesajul sau cum si-a petrecut copilaria in casa familiei Vatavu si cum, spre deosebire de alti copii din Scanteia care mergeau la prasit, ea era indrumata sa citeasca si sa faca exercitii suplimentare.

Marturia Elizei a fost expusa de angajatii Protectiei Copilului Iasi pe 19 mai, cand la Iasi s-a sarbatorit Ziua Asistentului Maternal Profesionist. Cu aceasta ocazie, Gheorghe Vatavu (77 de ani), tatal Elizei, a fost rasplatit de Protectia Copilului cu premiul Senior, acordat pentru cea mai bogata si inteleapta experienta de viata.

"Ma ocup cu cea mai nobila si importanta functie pe care poate sa o aiba orice om, aceea de a creste copii. Ne ocupam de cresterea copiilor de peste 50 de ani. Cand am inceput sa ne ocupam de asistenta maternala, am luat doi copii care, dupa un an, au fost integrati in familie.

Mai jos, scrisoarea integrala a Elizei Chiriac:

"Stimata conducere,

Luna aceasta s-au implinit 13 ani de cand mi s-a oferit sansa de a avea o copilarie normala, facand parte dintr--o familie normala. Stati, nu va grabiti sa va puneti intrebari ca vin cu explicatiile necesare: pentru ca ne trimiteau la citit si la facut exercitii suplimentare pentru a avea note maxime la scoala, pentru ca stateau ore intregi de vorba cu mine cand faceam cate o prostioara si nu dadeau in mine, pentru ca faceau treaba concentra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro