Povestea hotului care a terorizat Ardealul in comunism. Fura numai din magazinele pentru stabi si fugea cu o masina Skoda

Povestea hotului care a terorizat Ardealul in comunism. Fura numai din magazinele pentru stabi si fugea cu o masina Skoda

Fostul colonel de la Judiciar pensionat acum, pe vremea aceea locotent colonel, isi aminteste cu destula precizie despre jaful de zeci de mii de dolari, de la magazinul din Baia Mare. Asa a facut infractorul si in Baia Mare, unde in noaptea respectiva a spart shopul, de unde a furat marfa de zeci de mii de dolari. "A spart magazinul si a furat radiocasetofoane, haine de blana, marfa de zeci de mii de dolari, la acea vreme. Astfel, au plecat impreuna la Oradea, unde insotit de o echipa de la Ordine Publica, au ajuns in zona in care aveau informatii ca ar locui cei pe care infractorul i-a indicat ca ar fi cumparatorii produselor furate de la shopul din Baia Mare.

acum 29 luni (19 Apr 2018)

Fostul colonel de la Judiciar pensionat acum, pe vremea aceea locotent colonel, isi aminteste cu destula precizie despre jaful de zeci de mii de dolari, de la magazinul din Baia Mare. Fura masina din oras si venea la locul unde voia sa faca spargerea, fura produsele, le incarca in masina si pleca in alt judet, nu statea locului", spune acum fostul politist.

Asa a facut infractorul si in Baia Mare, unde in noaptea respectiva a spart shopul, de unde a furat marfa de zeci de mii de dolari. "A spart magazinul si a furat radiocasetofoane, haine de blana, marfa de zeci de mii de dolari, la acea vreme. Am stiut cine e, am dat obiectele in urmarire, de asemenea, pe el l-am dat in urmarire si am primit din tot Ardealul spete similare", isi mai aminteste el. "Asta era cam prin iunie, iulie, iar noi acum asteptam sa vedem daca il prind colegii nostri din alte judete, pentru ca stiam ca a parasit judetul dupa furt. Nu a durat mult si pe la inceput de septembrie am primit informatii ca a fost prins la Arad.

Acum, toti care aveau in judet furturi comise de acest intractor, incercau sa stea de vorba cu el, sa afle ce a facut cu marfa. Am plecat la Arad, acolo mi-au spus colegii ca nu pot scoate nimic de la el, ca e infractor versat. Am zis sa ma anunte pe mine ca vreau sa vorbesc cu el", mai relateaza fostul politist. "Am intrat la discutii cu el, ma cunostea, pentru ca il mai cercetasem in alte spete si, uneori se forma o oarecare legatura, o afinitate intre infractor si politist, in special daca nu era batut. "A zis ca toata a vandut-o in Oradea, la niste tigani care fac burlane de scurgere. Trecusera trei luni de la data spargerii, ma gandeam ca nu mai ajung la marfa aia. De la Oradea venise un capitan, pentru ca aveau si ei o speta cu el. El a vazut ca eu pot vorbi usor cu infractorul si a zis sa-i fac si lui la infractor", mai spune el.

Astfel, si intre politisti a avut loc un "schimb de servicii". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro