Povestea functionarului din Primaria Capitalei care a fost prins de procurorii DNA cu spaga de 12.000 de euro ascunsa in buzunarul pantalonilor

Povestea functionarului din Primaria Capitalei care a fost prins de procurorii DNA cu spaga de 12.000 de euro ascunsa in buzunarul pantalonilor

Gheorghe Cosmin Metescu (35 de ani), referent in cadrul Serviciului Urbanism din cadrul Primaria Bucuresti, fost sef al acestui serviciu, in perioada 2012-2013, a fost trimis in judecata, in aceasta saptamana, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita. - n.r.) si a unei alte persoane, o suma cuprinsa intre 40.000 si 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat in Bucuresti, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, in sensul modificarii unui plan de urbanism zonal. "M-am intalnit cu aceasta la locul si ora stabilite iar ea mi-a dat suma de 12.000 de euro intr-o punga de culoare alba, am bagat punga in buzunarul pantalonilor, dupa care au intervenit organele de urmarire penala, constatand infractiunea flagranta", a ridicat din umeri Metescu, cand a fost audiat la DNA.

acum 53 luni (16 Dec 2016)

Gheorghe Cosmin Metescu (35 de ani), referent in cadrul Serviciului Urbanism din cadrul Primaria Bucuresti, fost sef al acestui serviciu, in perioada 2012-2013, a fost trimis in judecata, in aceasta saptamana, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

Functionarul ar fi pretins, prin intermediullui Marius Raduta-Kobilanski (trimis in judecata pentru complicitate la luare de mita. - n.r.) si a unei alte persoane, o suma cuprinsa intre 40.000 si 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat in Bucuresti, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, in sensul modificarii unui plan de urbanism zonal.

Terenul respectiv, in suprafata de cca. 5.000 m2 situat in sectorul 6 al Capitalei, pe Splaiul Independentei, urma sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren era incadrata in categoria "spatii verzi". "Am bagat punga in buzunarul pantalonilor"

Procurorii DNA au organizat flagrantul pe 11 iunie 2015, cand Metescu a primit prima transa, 12.000 euro. "M-am intalnit cu aceasta la locul si ora stabilite iar ea mi-a dat suma de 12.000 de euro intr-o punga de culoare alba, am bagat punga in buzunarul pantalonilor, dupa care au intervenit organele de urmarire penala, constatand infractiunea flagranta", a ridicat din umeri Metescu, cand a fost audiat la DNA.

Flagrantul a avut loc la dupa cu cateva zile inainte, pe 3 iunie, un alt angajat al Primariei Capitalei, Solomon Wigler, consilierul personal al edilului Sorin Oprescu, fusese si el prins in flagrant cand primea spaga 25.000 de euro. Pe 6 septembrie 2015 a fost randul lui Sorin Oprescu sa fie prins in flagrant, acuzat ca primea mita 25.000 de euro. Scuzele: "Am salariul foarte mic"

Gheorghe Cosmin Metescu a incercat sa explice de ce a ajuns sa ceara bani pentru serviciile sale: "Am facut acest lucru deoarece din cauza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro