Povestea fetitei care la 14 ani are montat un defibrilator cardiac: "Sper sa-mi gaseasca o inimoara si sa o puna acolo"

Povestea fetitei care la 14 ani are montat un defibrilator cardiac:

Viata elevei de clasa a VIII-a depinde de cele peste 10 medicamente pe care se vede nevoita sa le ia zilnic. Un optimism care o suprinde, uneori, chiar si pe mama ei, Nina, care, in momentul in care a ajuns cu fetita la Spitalul de Urgenta din Ploiesti si a aflat ca micuta, care pe atunci avea patru ani, are o problema grava la inima, a facut o cadere de calciu. "Sper sa-mi gaseasca o inimoara si sa o puna acolo" S-a obisnuit sa vina la Bucuresti de fiecare data cand doctorii o cheama la control.

acum 66 luni (26 Nov 2014)

Viata elevei de clasa a VIII-a depinde de cele peste 10 medicamente pe care se vede nevoita sa le ia zilnic. Unele sunt pentru inima, altele sunt pentru glanda tiroida cu care are probleme de aproape un an. S-a ingrasat in ultimul an, de cand medicii i-au implantat un defibrilator cardiac, un dispozitiv care ajuta inima sa functioneze la o capacitate normala.

Desi merge luna de luna la medici pentru controale periodice dar si pentru monitorizare, are putine sanse sa primeasca o inima noua. Grupa rara de sange pe care o are, A2 negativ, dar si kilogramele in plus sunt doar cateva motive pentru care parintii sunt sceptici ca fiica lor va putea fi beneficiara unui transplant de cord. Un optimism care o suprinde, uneori, chiar si pe mama ei, Nina, care, in momentul in care a ajuns cu fetita la Spitalul de Urgenta din Ploiesti si a aflat ca micuta, care pe atunci avea patru ani, are o problema grava la inima, a facut o cadere de calciu.

Totul a pornit de la o raceala tratata necorespunzator. Am ajuns inclusiv la Spitalul din Targu Mures, iar bani am primit de la fiul meu, care aproape tot salariul ni-l da noua pentru a o trata pe Mihaela. Avem noroc ca ea este o fata intelegatoare si un copil optimist, care ii binedispune si pe medici de fiecare data cand vine la control", a povestit, printre lacrimi, Nina, mama fetitei. Anul trecut, inainte ca chirurgul sa-i monteze defibrilatorul, a lipsit de la ore si a suferit mult din cauza asta, isi aminteste femeia. Acum e clasa a VIII-a, dar ramane de vazut ce se intampla la anul, nu stiu daca are sanse sa studieze la liceu", marturiseste Nina, adaugand ca defibrilatorul, un dispozitiv care generaza impulsuri, i-a fost montat corect abia din a doua incercare.

A mutat-o in alta clasa pentru ca o tachinau colegii

Isi descrie copilul ca fiind lipicios si istet. Colegii ei stiau ca sufera de o boala rara a inimii si ajunsesera sa rada de ea. Ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro