Povestea fascinanta a romanului care a ajuns manager la Google. Cum i-a impresionat Mihai Stroe pe miliardarii lumii: "Microsoft s-a miscat prea incet"

Povestea fascinanta a romanului care a ajuns manager la Google. Cum i-a impresionat Mihai Stroe pe miliardarii lumii:

Din noiembrie 2014, Mihai este manager in cadrul echipei de cumparari de la Google Zurich, cel mai mare birou al companiei din afara SUA, unde lucreaza 2.000 de oameni. O minte stralucita, Mihai Stroe a luat bronzul la olimpiada internationala de informatica din 1997 si aurul - cu punctaj maxim - la olimpiada internationala de informatica din 1998. In clasa a VI-a, profesoara mea de matematica mi-a recomandat sa merg la cursurile de informatica de la Palatul Copiilor din Bucuresti. Ion Stroe, preda la Universitatea Politehnica Bucuresti, este membru al Academiei Internationale de Astronautica si are un CV la fel de impresionant ca si tine. "Libertatea, proiectele si oamenii cu care lucram sunt principalele beneficii la Google" Mihai Stroe (in negru), alaturi de cativa colegi in 2004, in primele luni la Google Cum a evoluat Google Zurich in ultimii ani? Oamenii de la Google sunt in general motivati si foarte bine pregatiti si invatam mult unii de la altii. Timp de cinci ani si jumatate, ai fost Engineering Manager pentru echipa care se ocupa de Indicatii de Orientare in Google Maps. Am crescut grupul de la 4 la 47 de ingineri de software in cinci ani si jumatate. Am ceva mai putini oameni in subordine decat aveam in Maps, dar facem parte dintr-un grup foarte puternic si invat de la unii din cei mai experimentati lideri de la Google Zurich. Ne apropiem de 2.000 de oameni, si cred ca avem peste o suta de romani.

acum 40 luni (5 Jul 2016)

Din noiembrie 2014, Mihai este manager in cadrul echipei de cumparari de la Google Zurich, cel mai mare birou al companiei din afara SUA, unde lucreaza 2.000 de oameni. Inainte, timp de 5 ani si jumatate, a fost manager in echipa Google Maps si unde in 2014 a avut in subordine aproape 60 de oameni. O minte stralucita, Mihai Stroe a luat bronzul la olimpiada internationala de informatica din 1997 si aurul - cu punctaj maxim - la olimpiada internationala de informatica din 1998. In interviul acordat in exclusivitate pentru Adevarul, Mihai a vorbit printre altele despre evolutia sa profesionala, precum si despre provocarile si reusitele de la Google. "In clasa a IX-a m-am hotarat ca voi ajunge la Olimpiada Internationala de Informatica inainte de terminarea liceului"

Cand si cum a aparut pasiunea pentru informatica?

In clasa a VI-a, profesoara mea de matematica mi-a recomandat sa merg la cursurile de informatica de la Palatul Copiilor din Bucuresti. Am avut un profesor foarte pasionat care m-a ajutat sa fac primii pasi in programare si mi-a aratat cat de interesant e domeniul. Am inceput sa particip la concursuri in clasa a IX-a, si tot atunci m-am hotarat ca voi ajunge la Olimpiada Internationala inainte de terminarea liceului.

Ai avut un excelent model de urmat in familie. Ion Stroe, preda la Universitatea Politehnica Bucuresti, este membru al Academiei Internationale de Astronautica si are un CV la fel de impresionant ca si tine. Fara sustinerea lui n-as fi crezut suficient in mine, si n-as fi luat medalia de aur in 1998.

Am o amintire foarte frumoasa din clasa a IX-a, cand ma hotarasem sa particip si la olimpiada de fizica. Nu eram foarte bine pregatit, si i-am spus tatalui meu ca voi merge la olimpiada cu cateva zile inainte de prima etapa. Am reusit sa ma calific la faza pe municipiu, si apoi la olimpiada nationala. Nu am participat pentru ca se suprapunea cu olimp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro