Povestea familiei din inima padurii: cum a devenit natura casa pentru doi soti si copiii lor

Povestea familiei din inima padurii: cum a devenit natura casa pentru doi soti si copiii lor

Cititi si: FOTO Oaza cu arbori neobisnuiti din inima Campiei Baraganului: un rai experimental facut de om pentru a pastra frumusetea naturii Hatis Stelnica, padurea cu stejari de 300 de ani, ascunzatoarea haiducilor, care i-a dat planurile peste cap lui Ceausescu Amintirile romanilor din Cadrilater, la 75 de ani de la cedarea regiunii: "Toti strigau in gura mare pe strazi:

acum 108 luni (3 Jun 2015)

Povestea familiei Tanasescu incepe la marginea unei paduri dese, numita Copuzu, aflata pe malul raului Ialomita.

Marius Tanasescu (30 de ani) este padurar si s-a mutat in casa din inima padurii in urma cu sapte ani.

Zilnic strabate cele peste 300 de hectare cat are padurea pe care o are in grija pentru a verifica starea copacilor si pentru a alunga eventualii hoti de lemne. Padurea pe care o am in grija are de toate.

Drumul de acces catre casa familiei Tanasescu FOTO: M.S.

A renuntat la serviciu pentru a locui in mijlocul naturii

Ograda pe care padurarul si-a amenajat-o in inima padurii Copuzu este bogata. De dimineata si pana seara, curtea este intretinuta de Mihaela Tanasescu, sotia padurarului.

Marius Tanasescu alaturi de micuta Alexandra FOTO: M.S.

Din roadele pamantului pe care-l ingrijeste pregateste conserve pentru iarna si isi creste intreaga familie.

"Am zis ca este foarte important sa fiu alaturi de sotul meu si am venit sa locuiesc alaturi de el, aici, in padure. N-as renunta la nimic pentru clipele de liniste pe care le traim aici", sustine Mihaela Tanasescu.

Cei doi copii ai familiei, Alexandra (8 ani) si Andrei (12 ani) se cuibaresc in bratele parintilor si isi spun fiecare povestea. Alexandra este rasfatata familiei si cat e ziua de mare prefera sa se joace cu pisicile pe care le are in curte.

"Au fost momente cand m-am ratacit prin padure, pentru ca nu am ascultat-o pe mama, insa am reusit sa gasesc drumul, pentru ca m-a invatat tata cum sa-l recunosc ,"sustine baiatul, cu glas vioi.

Libertate in mijlocul codrului

Viata in inima padurii inseamna si responsabilitate, pe care fiecare membru al familie Tanasescu a invatat sa si-o asume. Cel mai dificil este pe timp de iarna, cand nametii de zapada acopera practic orice drum de acces catre comunita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro