Povestea elevei cu cea mai mare nota la bac-ul din toamna

Povestea elevei cu cea mai mare nota la bac-ul din toamna

Cu toate ca trei ani de liceu i-a facut in limba engleza si intr-un sistem total diferit fata de sistemul de educatie din Romania in care isi incepuse studiile, Ioana a considerat examenul de bacalaureat o provocare.

acum 103 luni (2 Sep 2014)

Ea a inceput liceul la Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, unde a intrat cu media 9.58 la profilul de Stiintele Naturii. Nu pentru ca isi dorea sa studieze in strainatate, ci pentru ca parintii ei lucreaza acolo de 10 ani, mama ca asistenta medicala, iar tatal ca mecanic intr-un service de masini.

"De la inceput de cand am mers acolo, am simtit ca nu ma atrage lumea aceea. Fratele meu, care are 14 ani acum, si a plecat mai de mic nu are nicio problema, ii place si s-a adaptat perfect. Am fost intotdeauna legata de rude, de bunica", a spus Ioana. Atunci cand i se facea dor de Romania isi suna bunica si afla tot ce se intampla.

Cu toate ca trei ani de liceu i-a facut in limba engleza si intr-un sistem total diferit fata de sistemul de educatie din Romania in care isi incepuse studiile, Ioana a considerat examenul de bacalaureat o provocare. Toata vara a invatat si a citit toata materia pentru cele trei discipline la care a dat examenul: limba romana, istorie si geografie. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro