Povestea dramatica a adolescentei care a fugit de acasa pentru a da Capacitatea: "Nu-mi amintesc sa fi avut copilarie"

Povestea dramatica a adolescentei care a fugit de acasa pentru a da Capacitatea:

Magda si Costi sunt doi tineri care au capatat, alaturi de alti trei colegi de-ai lor din sistemul de protectie din judetul Olt, de curand statutul de angajat. Cred, sincer, ca doar de ea depinde sa ajunga unde vrea in viata", a declarat reprezentanta firmei care a angajat-o pe Magda la un complex de servicii de agrement deschis pe perioada verii. Costi trebuia sa ajunga de mai mult de o jumatate de ora, se grabeste la lucru, sa nu aiba probleme, desi primeste asigurari ca seful a fost informat. CITITI SI: Femeie medic-legist intr-un oras de provincie: "Cei care veneau sa ridice cadavrele ma intrebau de ce am ales asa o meserie eu, fata tanara" Povestea nestiuta a caricaturistului vedetelor: "Cand am castigat acea suma impresionanta de bani nu mai dormeam noaptea:

acum 75 luni (14 Jul 2016)

Magda si Costi sunt doi tineri care au capatat, alaturi de alti trei colegi de-ai lor din sistemul de protectie din judetul Olt, de curand statutul de angajat. Lucreaza cate 6 ore pe zi, atat cat ii permite legea angajatorului care accepta la lucru persoane intre 16 si 18 ani, bucurandu-se ca sunt primii bani pentru care nu trebuie nici sa multumeaca, nici sa dea socoteala. A fost inca o bataie, cea mai rea, pe care o primea de la tata, si momentul care a declansat totul. De atunci lucrurile, spune tanara, au inceput sa se indrepte, iar astazi viseaza cu ochii deschisi sa ajunga, intr-o zi, pediatru. "Ea n-a vrut sa plece, se teme sa nu-i puna lumea eticheta de ". A terminat primul an al unei scoli profesionale din Slatina, profil comert, dupa o pauza la scoala de ani buni. "Pentru faptul ca nu m-a mai lasat sa ma duc la scoala pot spune ca-l urasc pe tata dublu, triplu, era lucrul pe care mi-l doream cel mai mult. Ca sa pot sa dau examenul de Capacitate a trebuit sa fug de-acasa. Acum ambitia mea este sa termin liceul, eu as vrea chiar la zi, dar cred ca varsta nu-mi mai permite, si mai departe sa merg la facultate, la Medicina sau la Academia de Politie. "Nu-mi amintesc sa fi avut copilarie!", spune, sec, tanara, care descrie o perioada in care chipul mamei nu i-a suras (a cunoscut-o de-abia anul trecut, iar intalnirea n-a impresionat-o in niciun fel), iar bunica n-a avut nici pe departe bunatatea bunicilor din povesti. A lasat totul in urma si se concentreaza pe ce are de facut de acum inainte, mai ales ca nu sunt putine lucruri.

"De fiecare data cand nu mai pot, imi spun ca trebuie"

Se descrie ca fiind, pe undeva, o singuratica. Cel mai mult ii plac plimbarile, singura, ascultand muzica, desi se intelege bine si cu mai tinerii ei colegi de apartament si are si prieteni. De cum a venit vacanta, a insistat, ca si Costi, sa i se ofere sansa sa lucreze. Ne-a cucerit pe toti, pentru ca este o afacere de familie si p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro