Povestea din spatele Valentine's Day: mai mult tragica decat romantica

Povestea din spatele Valentine's Day: mai mult tragica decat romantica

In istorie au existat mai multi sfinti care au purtat numele Valentin, dar se crede ca patronul iubirii este un barbat misterios din secolul al III-lea, a carui soarta a fost de-a dreptul sfasaietoare.

acum 77 luni (13 Feb 2018)

In istorie au existat mai multi sfinti care au purtat numele Valentin, dar se crede ca patronul iubirii este un barbat misterios din secolul al III-lea, a carui soarta a fost de-a dreptul sfasaietoare. Valentin din Terni a fost martirizat in 269 d.Hr., noteaza businessinsider.com

Potrivit legendei, medicul si preotul roman a fost batut, ucis cu pietre si decapitat dupa ce s-a aflat ca oficia slujbe de cununie cuplurilor crestine.

Valentin a devenit patronul iubirii, tinerilor si casatoriilor (precum si al ciumei, epilepsiei si apicultorilor), ziua de 14 februarie fiind desemnata de Papa Gelasius I in anul 496 d.Hr. Exista date cu privire la faptul ca sarbatoarea a fost menita sa inlocuiasca festivalul de fertilitate pagana Lupercalia, zi in care se obisnuia ca numele tuturor fetelor nemaritate sa fie scrise pe biletele, care apoi erau introduse intr-o cutie.

Desi consideram ziua de 14 februarie cea mai romantica a anului, adevarul este ca nu stim prea multe despre adevarata viata a Sfantului Valentin, existand 15 sfinti cu acest nume comemorati de Biserica Catolica. Deoarece originile sale sunt atat de obscure, in 1969 a fost scos din Calendarul Roman de catre Biserica Romano-Catolica (dar el este considerat inca un sfant). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro