Povestea diabeticei care face turul Romaniei cu bicicleta. Aduna bani pentru copiii dependenti de insulina

Povestea diabeticei care face turul Romaniei cu bicicleta. Aduna bani pentru copiii dependenti de insulina

Gabriela Airinei are 39 de ani si locuieste in Bucuresti, alaturi de sotul ei, Cristian, si de fiul lor de 13 ani. Copiii au nevoie de si mai multe intepaturi Bucuresteanca este impresionata de soarta copiilor cu diabet din Romania, cei care au nevoie de mai multe teste, dar si cei care sufera cel mai mult din cauza acestei boli. Viata pentru un copil diabetic este de multe ori restrictiva si plina de intepaturi, de la acele pentru testat glicemia si pana la dozele de insulina. "Dupa ce, in 2011 si 2013 am fost la Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educatie medicala specifica si Recuperare pentru copii si tineri Buzias si stiind ce inseamna sa-ti scada sau sa-ti creasca glicemia, sa constientizezi simptomele ca adult, am realizat cum este pentru un parinte care are un copil cu diabet si nu poate sa explice ceea ce simte", precizeaza Gabriela Airinei. "Ce-ar fi daca am face turul tarii" Reusind sa pedaleze 150 de kilometri, timp de trei zile, bucuresteanca si-a dat seama ca acest hobby o poate ajuta sa lupte in felul ei pentru copiii cu diabet si mai ales ca aceasta este o posibilitate de a strange fonduri pentru a cumpara pretioasele aparate de masurare continua a glicemiei macar pentru o parte dintre acestia.

acum 71 luni (22 Jul 2017)

Gabriela Airinei are 39 de ani si locuieste in Bucuresti, alaturi de sotul ei, Cristian, si de fiul lor de 13 ani. Gabriela se lupta de 15 ani cu diabetul zaharat de tip 1 si este dependenta de insulina. Se inteapa de patru ori pe zi pentru a supravietui. Mai precis, desi este dependenta de un regim strict de hrana, odihna si, bineinteles, insulina, alaturi de Cristian, s-a urcat pe bicicleta si a plecat in turul Romaniei. Punctul de start a fost Parcul Izvor din Capitala si, dupa 3.000 de kilometri pe care-i va parcurge prin toata Romania, se va opri in acelasi loc.

Harta traseului, desenata de Gabriela Airinei FOTO Arhiva personala Acest tur al Romaniei are, pentru sotii Airinei, o dubla semnificatie. In primul rand, sub sloganul "Da, si eu pot!", cei doi vor sa dovedeasca faptul ca si un bolnav de diabet poate duce o viata normala si chiar poate face lucruri iesite din comun. In al doilea rand si cel mai important obiectiv, de altfel, este o strangere de fonduri pentru a fi achizitionate aparate foarte scumpe pentru monitorizarea permanenta a glicemiei. Toate aceste aparate urmeaza sa fie donate unui numar de 3.000 de copii cu diabet de tip I (dependenti de insulina). Aparatele, care costa in jur de 1.000 de euro bucata, sunt esentiale pentru micutii care traiesc la limita hipoglicemiei. Peste 2.600 de intepaturi Povestea luptei Gabrielei Airinei cu diabetul a inceput acum 15 ani. Avea 24 de ani cand a ajuns la spital, dupa ce a acuzat o stare generala de rau. A fost diagnosticata cu diabet zaharat de tip I si a aflat in acea zi ca, pana la sfarsitul vietii, avea sa fie dependenta de insulina. De altfel, acea substanta urma sa o fereasca de hipoglicemie, o stare fatala pentru orice diabetic.

Intalnire cu persoane care sufera de diabet FOTO Arhiva personala "Este un soc cand afli asa ceva. Trebuie sa fii foarte puternic, pentru ca ai nevoie de tarie pentru a accepta diagnosticul. Din clipa in care afli asa ceva, trebuie sa ai grija in permanenta ce m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro