Povestea dezertorului nord-coreean care a trecut granita printre gloantele fostilor camarazi. "Am comis un delict care a dus la moartea cuiva"

Povestea dezertorului nord-coreean care a trecut granita printre gloantele fostilor camarazi.

Un reporter de la o alta publicatie coreeana a declarat ca in decembrie a primit un raport asemanator, neconfirmat, in care se presupune ca dezertorul a fost implicat intr-un accident de masina care viza inca o persoana si poate ca a fugit de teama ca urmeaza sa fie pedepsit.

acum 58 luni (24 Jan 2018)

Militarul nord-coreean, Chung-sung Oh, si-a marturisit presupusa fapta, potrivit oficialilor serviciilor de informatii de la Sud care incearca sa afle toate detaliile despre dezertor, fiind o procedura standard. Un reporter de la o alta publicatie coreeana a declarat ca in decembrie a primit un raport asemanator, neconfirmat, in care se presupune ca dezertorul a fost implicat intr-un accident de masina care viza inca o persoana si poate ca a fugit de teama ca urmeaza sa fie pedepsit. Aceleasi surse au mai relatat ca testimonia dezertorului pare ca se schimba in functie de starea sa de spirit. Totusi, pentru ca guvernul Coreei de Sud nu are un tratat de extradare cu Phenianul, Oh nu este in pericol sa fie trimis inapoi, peste granita. In acelasi timp, oficialii serviciului de informatii de la Seul au respins in mod public marturia lui Oh si au precizat ca cei implicati in incident "nu au facut niciodata o declaratie de acest fel". Institutia guvernamentala responsabila cu relatiile fata de Coreea de Nord a declarat ca nu poate confirma incidentul de vreme ce investigatia este inca in curs. Stirile care-l vizeaza pe Oh au devenit un subiect fierbine in Coreea de Sud dupa ce acesta din urma dupa ce in presa au aparut mai multe filmari cu evadarea sa dramatica din luna noiembrie. Momentele dramatice in care un militar nord-coreean dezerteaza la granita cu Coreea de Sud In noiembrie, comandamentul ONU publica imagini video cu militarul ranit, in timp ce era urmarit de granicerii nord-coreeni. Soldatul care a dezertat, ale carui grad si identitate nu au fost dezvaluite, a fost ranit grav, fiind lovit de cinci sau sase ori in grindina de gloante, in timp a evadat peste granita pe 13 noiembrie. El a fost transportat de un elicopter militar american intr-un spital din Suwon, la sud de Seul. Dupa ce si-a confirmat faptul ca se afla in Coreea de Sud, omul a cerut sa asculte niste pop sud-coreean, au precizat surse citate de ziarul Dong-a Ilbo. Oficialii de la Seul sperau ca ta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro