Povestea de dragoste dintre Maria Tanase si Clery Sachelarie: "Cauta-mi sufletul. Dezlipit de carne, nu te va uita niciodata"

Povestea de dragoste dintre Maria Tanase si Clery Sachelarie:

Cand Maria Tanase a decis sa-si lege destinul de Clery Sachelarie, interpreta avea 37 de ani si multe dezamagiri amoroase la activ. Cand Maurice Negre a fost arestat sub acuzatia de spionaj si condamnat la 10 ani de inchisoare, fiind incarcerat la Aiud, Maria Tanase a facut tot posibilul sa-l scape, iar Clery a fost cel care a sprijinit-o. I-a marturisit-o de pe patul de moarte, bolnava de cancer, intr-o scrisoare emotionanta care a ramas in istorie drept una dintre cele mai tulburatoare declaratii de dragoste "Iti scriu acum, tatuta, scrisoarea cea mai adevarata pe care am crezut vreodata ca am s-o pot scrie.

acum 88 luni (5 Aug 2016)

Cand Maria Tanase a decis sa-si lege destinul de Clery Sachelarie, interpreta avea 37 de ani si multe dezamagiri amoroase la activ. Traise prima mare dezamagire din dragoste in adolescenta cand medicul de care s-a indragostit nebuneste a lasat-o gravida si a abandonat-o.

Prin viata Mariei Tanase, trecusera pana la 37 de ani, barbati pe care ii iubise cu patima, dar care o dezamagisera. Mosierul grec era casatorit si avea un copil pe vremea cand facea parte, ca amic, din anturajul interpretei. S-a lasat sedusa de misteriosul barbat inalt si frumos si o vreme au fost un cuplu celebru al Bucurestiului.

Cand Maurice Negre a fost arestat sub acuzatia de spionaj si condamnat la 10 ani de inchisoare, fiind incarcerat la Aiud, Maria Tanase a facut tot posibilul sa-l scape, iar Clery a fost cel care a sprijinit-o. Se spune ca, din dragoste pentru Maurice, si-a vandut toate bijuteriile si blanurile, ca sa faca rost de banii necesari pentru a-l scoate din inchisoare. S-a speculat ca, in schimbul eliberarii iubitului, Maria ar fi acceptat chiar sa joace rolul de spion.

Dupa ce a fost eliberat, Maurice s-a intors in Franta si relatia de amor s-a sfarsit. El a divortat si, in final, s-a casatorit cu Maria Tanase pe 27 decembrie 1950. Sot intretinut Se spune ca Clery ar fi iubit-o de la prima intalnire, dar a preferat sa astepte pana cand diva cantecului popular romanesc a acceptat sa ii fie nevasta. O parte dintre prietenii Mariei nu l-au privit cu ochi buni pe Clery, considerandu-l un cartofor care i-a tocat artistei averea. Si, fara sa se sinchiseasca, si-a dus viata pe langa ea fara sa faca nimic. Intocmind de regula austriace si martingale la curse, ospatandu-se fara retinere la Capsa, unde Maria ramanea nu o data datoare garsonului Luca cu costul pranzului pe care i-l achita cu larghetea ei peste o zi-doua, dubland, triplandu-i suma! Ii mai speli un chilot, un furou, prevalandu-te ca-ti simti narile umflate de balsamul Dulcineei care-ti es... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro