Povestea Cristinei Balaban, femeia care s-a transformat in mama adoptiva pentru 126 de copii singuri pe lume

Pentru cei 126 de copii orfani sau abandonati care cresc la Centrul Social Multifunctional de la Cehu Silvaniei, din judetul Salaj, bucuresteanca Cristina Balaban (37 de ani) este intruchiparea Zanei Bune. Calculele facute de oficialii institutiei au aratat ca pentru cei aproximativ 30 de bebelusi, suma necesara era de 6.600 de lei lunar. "Avem planuri ambitioase", marturiseste presedinta Benefacto: "Pe langa donatiile de carti, haine si jucarii, ne dorim sa-i ajutam cu materiale prin atelierele vocationale, sa organizam excursii si spectacole de teatru de papusi, dar si activitati de dezvoltare personala si profesionala".

acum 95 luni (20 Aug 2016)

Pentru cei 126 de copii orfani sau abandonati care cresc la Centrul Social Multifunctional de la Cehu Silvaniei,

din judetul Salaj, bucuresteanca Cristina Balaban (37 de ani) este intruchiparea Zanei Bune. In 2010, Cristina Balaban, care este casatorita cu un salajean, pasea pentru prima data in centrul de la Cehu Silvaniei, pentru a-si cunoaste fiul cel mare. A urmat apoi toti pasii legali si l-a infiat cu acte in regula, dar a ramas profund marcata de problemele cu care se confruntau cei mai mici dintre locatarii de acolo. TOTUL A INCEPUT DE LA SCUTECE

"Prima vizita la Cehu a fost in 2010, cand l-am adoptat pe baietelul nostru cel mare", spune Cristina. Atunci a aflat de la reprezentantii institutiei ca fondurile nu sunt suficiente pentru a le asigura zilnic scutece de unica folosinta bebelusilor din centru. "Din lipsa de bani, cei mici primeau scutece de unica folosinta o data pe saptamana, in restul timpului fiind schimbati cu scutece din panza, care erau spalate.

Calculele facute de oficialii institutiei au aratat ca pentru cei aproximativ 30 de bebelusi, suma necesara era de 6.600 de lei lunar. si a atins sufleteste zeci de prieteni, a facut noi prieteni, a mobilizat colegi si vecini. Totul pentru ei: copiii de la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei". Incurajata de prieteni, care au raspandit vestea catre altii si chiar s-au implicat in gasirea de sponsori, Cristina, impreuna cu sotul sau si cu alti doi membri ai familiei, a infiintat, in 2012, o organizatie non-guvernamentala intitulata "Asociatia Benefacto", prin intermediul careia sa deruleze cat mai multe proiecte frumoase exclusive pentru fostii colegi ai fiului sau. Potrivit spuselor Cristinei Balaban, "Benefacto reprezinta o forma organizata de ajutor al copiilor abandonati de la Cehu, dar si o platforma pentru alte proiecte viitoare, dedicate micutilor defavorizati".

Treptat, odata ce problema scutecelor de unica f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro