Povestea Corului Armatei Rosii. A cantat pe front in Al Doilea Razboi Mondial si la Zidul Berlinului, alaturi de Roger Waters. In octombrie au fost la Bucuresti

Povestea Corului Armatei Rosii. A cantat pe front in Al Doilea Razboi Mondial si la Zidul Berlinului, alaturi de Roger Waters. In octombrie au fost la Bucuresti

Autoritatile ruse au anuntat, duminica dimineata, ca la bordul aeronavei Tupolev Tu-154, care s-a prabusit in statiunea Soci de la Marea Neagra pe 25 decembrie, se aflau 92 de persoane, dintre care 64 de pasageri erau membri ai Corului Armatei Rosii, Ansamblul Alexandrov. Locotenentul general Khalilov, de origine uzbeca, a dirijat in repetate randuri corul de la parada de 9 mai, de "Ziua Victoriei", organizata in Piata Rosie din Moscova.

acum 88 luni (25 Dec 2016)

Autoritatile ruse au anuntat, duminica dimineata, ca la bordul aeronavei Tupolev Tu-154, care s-a prabusit in statiunea Soci de la Marea Neagra pe 25 decembrie, se aflau 92 de persoane, dintre care 64 de pasageri erau membri ai Corului Armatei Rosii, Ansamblul Alexandrov.

Acestia se indreptau catre Latakia, in Siria, unde ar fi trebuit sa sustina un concert de Craciun pentru militarii rusi stationati la baza militara Khmeimim. Locotenentul general Khalilov, de origine uzbeca, a dirijat in repetate randuri corul de la parada de 9 mai, de "Ziua Victoriei", organizata in Piata Rosie din Moscova.

Cel mai cunoscut cor militar

Ansamblul Alexandrov este unul din cele doua coruri oficiale ale armatei apartinand de fortele Armate Ruse, care poate primi titulatura de "Corul Armatei Rosii".

A fost fonadat in URSS si este alcatuit dintr-un cor de barbati, o orchestra si un ansamblu de dansuri. Sursa: Arhivele Federale Germane

Ansamblul artistic a avut turnee in toata lumea si a ajuns si la Bucuresti, cel mai recent spectacol fiind sustinut in octombrie 2016.

Repertoriul corului consta din melodii populare rusesti, imnuri si arii de opera, insa in ultima perioada a inceput sa puna in scena cover-uri ale unor melodii pop celebre, interpretate de cele mai multe ori in maniera amuzanta si glumeata.

Ansamblul academic al Armatei Ruse

Ansamblul a primit numele primului sau director, Alexandr Vasilyevich Alexandrov, dar titulatura sa oficiala este aceasta: Ansamblul academic de cantece si muzica al Armatei Ruse numit dupa A.V.

Alexandrov a fost o figura centrala in constructia ansamblului, fiind primul director artistic, dirijor de cor, invatator si cel care a scris muzica pentru Imnul National al Uniunii Sovietice. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Corul Armatei Ruse a ti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro