Povestea celei mai tinere autoare de carti politiste din Romania. A scris un roman la doar 13 ani

Povestea celei mai tinere autoare de carti politiste din Romania. A scris un roman la doar 13 ani

Profesoara de franceza Cornelia Codreanu, cea care o pregateste la Scoala Nicolae Iorga din Pitesti pe Mara Onel, are numai cuvinte de lauda despre eleva sa: "In clasa a V-a, Mara avea deja o baza la franceza, datorita mamei ei. Profesoara Cornelia Codreanu, care preda franceza de 25 de ani, este de altfel o fauritoare de olimpici nationali la franceza: alti trei elevi pe care i-a pregatit in ultimii cinci ani au obtinut in total patru mentiuni si un premiu special la olimpiadele nationale de franceza.

acum 27 luni (26 Apr 2018)

Mara Onel, o eleva de doar 13 ani din Pitesti, a publicat in urma cu doua luni un roman politist intitulat "O adolescenta in Paris". De la aceasta idee, Mara a dezvoltat un fir narativ care s-a materializat intr-o carte scrisa in doar o luna si jumatate. Iata pe scurt subiectul cartii, povestit chiar de Mara: "Alice, o adolescenta de 15 ani, traieste in New York. Fata decide sa aiba o astfel de vacanta mare, asa ca se imbarca in avionul spre Paris. Furtul unui tablou si o stire falsa, rapirea ei si a noii sale prietene, Yvone, o calatorie neasteptata cu trenul si un sentiment minunat fac din vara sa o amintire memorabila".

Astfel, la doar 13 ani, Mara Onel este cea mai tanara autoare de carti politiste din Romania si una dintre cele mai tinere scriitoare din lume.

Inspirata de Agatha Christie

Adolescenta din Pitesti spune ca lucreaza deja la a doua carte, in fapt o continuare a primului roman, pe care spune ca o va termina pana la sfarsitul anului.

Profesoara Cornelia Codreanu si Mara Onel, eleva sa de elita FOTO: Denis Grigorescu

Adolescenta scriitoare ne-a povestit ca are doua mari pasiuni: scrisul si limba franceza. Mara Onel spune ca dragostea pentru limba franceza a inceput in clasa a V-a, cand a intalnit-o pe profesoara pe Cornelia Codreanu: "Am inceput sa lucrez cu drag pentru ca imi place de dumneai.

Iar creativitatea a ajutat-o pe Mara si la una dintre probele olimpiadei nationale, unde a avut de redactat in franceza o scrisoare amicala catre un prieten. Pentru olimpiada nationala de franceza s-a pregatit cu profesoara Cornelia Codreanu in medie 3-4 ore pe zi. A contat mult si faptul ca a gasit deschidere si la ceilalti profesori ai ei de la Scoala Nicolae Iorga, care au lasat-o sa se pregateasca in plus.

"Este un copil delicat cu o minte stralucita"

Mara Onel a mostenit pasiunea pentru limba franceza de la mama... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro