Povestea celei mai mari condamnari din Sanatate. "Au trecut la transportati mai multi decedati decat figurau"

Povestea celei mai mari condamnari din Sanatate.

Afaceri cu firme de familie Potrivit judecatorilor, directoarea s-ar fi folosit de relatia personala cu Mihai Cucu (persoana din anturajul Monicai Radut, condmnat la 6 ani si 6 luni inchisoare -n.r.) pentru incheierea unor contracte cu societati care fie nu figurau cu activiate, fie apartineau membrilor familiei largite a lui Cucu, s-a folosit de relatia contractuala dintre institut si Mondo Constuct As SRL, solicitand administratorului acestei societati sponsorizari in vederea diminuarii decalajului inregistrat intre facturile platite si numarul real de persoane decedate, s-a folosit de functia de conducere pe care a avut-o in cadrul instituttului pentru a determina persoane cu drept de semnatura pe diverse paliere, sa semneze procese verbale de receptie care nu corespundeau realitatii, desi a recunoscut elementele de fapt retinute in sarcina sa, "a apreciat ca este nevinovata si a incercat sa acrediteze ideea ca prezenta sa in fata instantei de judecata este ca urmare a neintelegerii de catre auditorii Curtii de Conturi a dispozitiilor legale in materie".

acum 51 luni (12 May 2016)

Monica Radut, fost director administrativ al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti, a fost condamnata la 8 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, luare de mita, in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Razvan-Adrian Mocanu, manager al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti in perioada iunie 2009-decembrie 2010, a fost condamnat la 5 ani si 4 luni de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (23 de acte materiale) si constituire a unui grup infractional organizat. Alaturi de acestia ar fi fost si alti angajati din Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti si mai multi afaceristi. "Prin urmare, in perioada septembrie 2009 - martie 2010, o serie de achizitii de bunuri si servicii, precum si decontarea acestora s-au efectuat cu incalcarea dispozitiilor legale.

In anul 2010, pentru atribuirea unor contracte de prestari de servicii de transport decedati si pentru a le prelungi valabilitatea prin acte aditionale in conditiile majorarii nejustificate a tarifelor (de circa trei ori fata de valoarea din decembrie 2009), Radut a pretins si primit de la administratorul SC Mondo Construct 23 SRL, denuntator in cauza, diverse sume de bani totalizand 21.000 lei.

"Totusi, pentru a mi se atribui contractul la aceasta valoare Daniel Agheboaiei (angajat la spital- n.r) mi-a spus ca trebuie ca din valoarea totala a unei facturi care sa reprezinte transportul pentru 10 decedati sa-i dau fie 1.300, fie 1.400 lei, in functie de numarul de facturi pe care imi spunea sa le emit si imi erau acceptate la plata. Referitor la aceasta suma de 1.300 sau 1.400 lei, Daniel Agheboaiei mi-a spus ca nu sunt doar pentru el, ci era impartita astfel: 500 lei pentru Daniel Agheboaiei, 500 lei pentru Radut Monica, 200 lei pentru o fata de s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro