Povestea celei mai capricioase printese a Romaniei. Elisabeta a cedat coroana de regina a Greciei si s-a izolat de lume

Povestea celei mai capricioase printese a Romaniei. Elisabeta a cedat coroana de regina a Greciei si s-a izolat de lume

Cum regina mama avea doar 19 ani cand a nascut-o, de cresterea si educatie copilului blond si frumos s-a ocupat Regina Elisabeta, cea de la care principesa a preluat si numele. Ceilalti se tem de ea si-i inghit mojiciile, dar Carol riposteaza si atunci sar scantei, si eu trebuie sa intervin sa joc rolul de pacificator", mai scria Regina Maria. Te rog sa nu-i scrii, sa nu-i telefonezi, sa nu-i telegrafiezi, sa nu-i raspunzi la srisori pentru ca e mai bine sa sufere decat sa stricam ceva care poate intr-o zi va fi bine pentru ambele tari - Grecia si Romania'', i-a scris Regina Maria lui George Georgescu. Ea are idei bizare, imposibile, este impresionata de George, dar nu simte nimic pentru el si ideea casatoriei nu-i provoaca nicio bucurie, dar nu vrea sa rupa logodna, deoarece nu are alta perspectiva si stie ca este deja la o varsta cand ar trebui sa fie maritata.

acum 94 luni (24 Jul 2015)

Principesa Elisabeta a Romaniei (1894-1956) a fost cel mai misterios copil al Reginei Maria, asa cum insasi mama sa a descris-o. A fost cel de-al doilea copil al Reginei Maria si al Regelui Ferdinand si cea mai mare dintre fiicele familiei regale.

Cum regina mama avea doar 19 ani cand a nascut-o, de cresterea si educatie copilului blond si frumos s-a ocupat Regina Elisabeta, cea de la care principesa a preluat si numele. Se spune ca principesa Elisabeta a fost cea mai frumoasa dintre fiicele Reginei Maria, dar si cea mai capricioasa. Desi era atat de tacuta, imi povestea ca sta de vorba cu nuferii din helesteu, cu uriasele dalii, aliniate langa peronul din fata castelului, unde trageau sirurile de trasuri. M-a tulburat si mai mult cand mi-a spus ca viseaza colorat si ca s-a imprietenit cu ingerul ei pazitor. A beneficiat de o educatie aleasa, facuta acasa, fiind singura dintre copiii familiei regale care a nu a urmat cursurile unei scoli publice. "Are la dispozitie tot ce si-ar putea dori si nicaieri nu se simte bine" A luat lectii de pian si vioara chiar de la George Enescu. Mama sa a privit-o ca pe un copil ciudat, care nu daruia nici dragoste, nici timp si nici atentie, iar mai tarziu ca pe un adolescent care traia numai pentru el si pe care regina n-a reusit sa il inteleaga. Traieste rupta de realitate si alearga dupa himere, vrea sa fie intotdeauna admirata si compatimita ca o neinteleasa. Are la dispozitie tot ce si-ar putea dori si nicaieri nu se simte bine. N-ai cum s-o faci fericita, orice ai face, pentru ca nu e nici urma de fericire in sufletul ei. Ea ne iubeste, in felul ei, dar nu este o dragoste activa, ei nu-i ofera nici un fel de bucurie si noua foarte putina, pentru ca nu se manifesta niciodata." La citirea in presa a vestii ca aceasta s-au casatori cu Carl Frantz Ferdinand al Austriei a insistat la mama sa vitrega pentru a stopa casatoria. Principesa Elisabeta a fost constienta de farmecul ei si nu s-a dat inapoi de la flirturi. In vr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro