Povestea canadianului care-si inchide restaurantul din centrul Clujului din cauza taxelor: "Daca sa reusesti presupune sa trisezi, ceva nu e in regula"

Povestea canadianului care-si inchide restaurantul din centrul Clujului din cauza taxelor:

Angajatii restaurantului "Off the Wall", aflat in centrul Clujului, si-au anuntat clientii ca dupa o activitate de 3 ani si jumatate localul se va inchide din 31 ianuarie, din cauza "schimbarilor fiscale introduse de Guvern". Anuntul a fost postat, la inceputul saptamanii, pe pagina de Facebook a restaurantului: "A fost o placere si o onoare sa va servim timp de 3 ani si jumatate, timp in care toata echipa a pus multa pasiune si suflet in toate meniurile "off the wall" pe care le-am pregatit pentru voi (...) Din pacate schimbarile fiscale introduse de guvern anul trecut au pus in incurcatura multe afaceri mici, printre care si pe noi. Managerul sustine ca intr-o astfel de afacere ai neaparata nevoie de angajati part-time deoarece fluxul de clienti difera foarte mult de la o zi la alta.

acum 68 luni (28 Jan 2018)

Angajatii restaurantului "Off the Wall", aflat in centrul Clujului, si-au anuntat clientii ca dupa o activitate de 3 ani si jumatate localul se va inchide din 31 ianuarie, din cauza "schimbarilor fiscale introduse de Guvern". Anuntul a fost postat, la inceputul saptamanii, pe pagina de Facebook a restaurantului: "A fost o placere si o onoare sa va servim timp de 3 ani si jumatate, timp in care toata echipa a pus multa pasiune si suflet in toate meniurile "off the wall" pe care le-am pregatit pentru voi (...) Din pacate schimbarile fiscale introduse de guvern anul trecut au pus in incurcatura multe afaceri mici, printre care si pe noi. FOTO: Facebook/Off the Wall "Restaurantul a fost un vis de-al meu" "Adevarul" a stat de vorba cu managerul restaurantului si cu unul dintre proprietari, Oliver Ryffel, un avocat din Canada care a ajuns la Cluj acum 5 ani si nu a mai dorit sa plece de aici.

Oliver Ryffel (40 de ani), un avocat din Canada, a decis in urma cu 5 ani sa se stabileasca la Cluj-Napoca, unde si-a intalnit si viitoarea sotie. Am evoluat de la spalator de vase la chef si mi-a placut foarte mult, m-am indragostit de industrie. A convins un om de afaceri din Canada sa investeasca alaturi de el si astfel la finalul lunii iunie 2014 a fost inaugurat "Off the Wall". Aveam chiar si cateva mii de lei in banca, in fondul de rezerva, si totul mergea bine", povesteste Oliver. In locul unei taxe stabilite in functie de venituri, noua taxa depindea de zona din oras unde se afla localul - noi fiind in centrul orasului am platit o suma mare - si de cati metri patrati avea localul", detaliaza managerul. FOTO: Off the Wall Guvernul a facut publica formula de calcul la jumatatea anului "Pentru o afacere mica precum a noastra a fost greu. In plus de asta, am aflat in iulie sau august cat avem de platit pentru ca Guvernul abia atunci a facut publica formula de calcul a taxei. Bine-inteles ca nu puteam plati de pe o zi pe alta suma respectiva si ne-am inteles cu ANAF sa esal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro