Povestea cainilor campioni din Romania. "Le cumpar sampon de 80 de euro, plus balsam. Eu nu am asa ceva"

Povestea cainilor campioni din Romania.

Cei doi detin titlurile Caine cu Aptitudine de Campion (CAC) si Caine cu Aptitudine de Campion International (CACIB). Erau niste detinuti foarte periculosi din Statele Unite ale Americii si erau educati, pentru a nu mai avea un comportament violent, prin obligatia de a avea grija de un caine din rasa Golden Retriver pe o perioada de sase luni. A platit 800 de euro pe primul caine de competitie La inceput a avut doi caini golden retrivier, iar Iuliana Gugu nu se gandea ca va ajunge sa participe la competitii internationale: "L-am luat pe Paco care face 10 ani in acest an, iar dupa cativa ani l-am adoptat pe Dalas. Stormy este primul golden retrivier din Romania care a obtinut titlul de campion international de frumusete si campion international de expozitie. La el este acum de 1.200 de euro, dar ca sa ajunga la aceasta suma am cheltuit zeci de mii de euro. Daca femela este arbitrata si are drept de monta trebuie supusa la o serie de teste: de displazie, de inima, de ochi etc.

acum 74 luni (16 Dec 2017)

Cei doi detin titlurile Caine cu Aptitudine de Campion (CAC) si Caine cu Aptitudine de Campion International (CACIB). "De cand ma stiu am avut un caine, dar in urma cu 15 ani ma uitam la o emisiune pe . Erau niste detinuti foarte periculosi din Statele Unite ale Americii si erau educati, pentru a nu mai avea un comportament violent, prin obligatia de a avea grija de un caine din rasa Golden Retriver pe o perioada de sase luni. Mai mult decat atat, golden retriverul este un caine utilitar: ajuta persoanele nevazatoare sa treaca strada, te salveza de la inec", ne povesteste Iuliana Gugu cum a fost atrasa de aceasta rasa. "Daca se intampla sa muste, atunci este defect de rasa si nu este golden. A platit 800 de euro pe primul caine de competitie La inceput a avut doi caini golden retrivier, iar Iuliana Gugu nu se gandea ca va ajunge sa participe la competitii internationale: "L-am luat pe Paco care face 10 ani in acest an, iar dupa cativa ani l-am adoptat pe Dalas. In timp, a facut o pasiune pentru aceasta rasa si a achizitionat-o pe Honey de la o canisa din Timisoara. "Am inceput sa ma documentez ce inseamna un caine de competitie cu pedigre. Pentru acest lucru aveam nevoie de o femela, care trebuia sa fie arbitrata si sa ia doua titluri de "Excelent" in expozitii. Asa am luat-o pe Honey de la o canisa din Timisoara.

Honey are cinci ani si are o mare experienta competitionala, pentru ca participa la concursurile de gen inca de mica. "Prima competitie la care a participat a fost Campionatul European de la Bucuresti, unde, la categoria , a obtinut calificativul , care era echivalentul locului I. A iesit la Timisoara, dupa care a mers la un club de golden retrivier care functioneaza la Bucuresti.

Concursurile la caini sunt pe clase, in functie de varsta: Baby, Puppy, Juniori, Intermediara, Open (18 luni-opt ani), Working si Campioni, competitie destinata doar celor care au obtinut titlul de campion. Campion international de frumusete In urma cu cativa ani, Iu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro