Povestea brailencei care a reusit sa mobilizeze 200.000 de romani ca sa curete Romania de deseuri intr-o singura zi

Povestea brailencei care a reusit sa mobilizeze 200.000 de romani ca sa curete Romania de deseuri intr-o singura zi

La recomandarea profesoarei sale de limba romana, Adriana Bogatu, s-a inscris la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, specializarea Sociologie, de la Universitatea din Bucuresti si, ulterior, a absolvit Masterul de "Comunicare, Mass-media si Societate" (in limba franceza), in cadrul aceleiasi facultati. "A fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea, am trecut de la ras la plans de fericire, de la agonie la extaz, pentru ca intreaga organizare a actiunii de curatenie a presupus multe eforturi, piedici, momente delicate peste care am reusit sa trecem cu bine.

acum 65 luni (7 Dec 2015)

La recomandarea profesoarei sale de limba romana, Adriana Bogatu, s-a inscris la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, specializarea Sociologie, de la Universitatea din Bucuresti si, ulterior, a absolvit Masterul de "Comunicare, Mass-media si Societate" (in limba franceza), in cadrul aceleiasi facultati.

Anamaria are 29 de ani, lucreaza ca Label Manager & Promotion Manager Global Records (casa de discuri care reprezinta artisti de top precum INNA, Antonia, Alexandra Stan). Dincolo de jobul ei este pasionata de voluntariat, ii place sa faca sport, a practicat volei aproximativ 9 ani si a participat la ultimele editii de maraton din Bucuresti.

Asociatia EcoAssist se pregatea de proiectul "Marea Ecologizare" care isi propunea sa faca actiuni de curatenie in patru arii protejate din Romania, iar Anamaria a simtit ca trebuie sa se implice, sa ajute si pe parte de PR asociatia si pe Liana Buzea, presedintele EcoAssist. Dupa ce a vazut filmuletul din Estonia cu actiunea pe care au facut-o ei, in care au reusit sa curete intreaga tara cu participarea a 50 000 de voluntari, impreuna cu Liana a spus: "hai sa facem proiectul in Romania, hai sa facem curatenie in toata tara intr-o singura zi". In vara anului 2010 a renuntat la jobul ei pentru a se dedica exclusiv proiectului si pe 25 septembrie 2010 au fost pregatiti si 200 000 de voluntari au iesit la curatenie, in fiecare judet al Romaniei.

"A fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea, am trecut de la ras la plans de fericire, de la agonie la extaz, pentru ca intreaga organizare a actiunii de curatenie a presupus multe eforturi, piedici, momente delicate peste care am reusit sa trecem cu bine. Sunt mandra de colegii mei, de toti voluntarii din Romania care au demonstrat ca se poate, de autoritatile locale, centrale, companii, ONG-uri, operatori de salubritate, mass-media, persoane publice" a spus Anamaria.

In 2010, Anamaria Hancu a obtinut premiul Golden ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro