Povestea Aureliei Soci, prima Miss a Brasovului. In anul 1928, era cea mai frumoasa femeie de la poalele Tampei

Povestea Aureliei Soci, prima Miss a Brasovului. In anul 1928, era cea mai frumoasa femeie de la poalele Tampei

Aurelia Soci povestea cand a implinit 102 ani ca a ajuns la o varsta atat de inaintata pentru ca a stiut mereu sa zambeasca, sa fie cumpatata si sa respecte, cu strictete, orele de somn. Dupa divort, Aurelia Soci s-a angajat ca secretara la Uzina Tractorul, de unde a iesit la pensie dupa 27 de ani de activitate.

acum 92 luni (3 Feb 2015)

Aurelia Soci povestea cand a implinit 102 ani ca a ajuns la o varsta atat de inaintata pentru ca a stiut mereu sa zambeasca, sa fie cumpatata si sa respecte, cu strictete, orele de somn. S-a nascut pe 26 iulie 1910, la Brasov, intr-o familie de vechi negustori de matasuri. Chiar daca parintii ei au divortat atunci cand avea numai 8 ani si a fost crescuta de o mama vitrega, Aurelia Soci povestea ca a avut o copilarie frumoasa. "Mi-a cumparat o pianina, iar o sasasoaica ce locuia vizavi de casa noastra mi-a dat lectii de pian", povestea Aurelia Soci.

Brasoveanca a absolvit Liceul Johannes Honterus, dupa care a studiat pianul, pictura si limbile straine la Institutul Maicelor Ursuline din Sibiu, un fel de Conservator de Muzica la vremea aceea.

Cea mai frumoasa brasoveanca din 1928

A ajuns sa fie aleasa cea mai frumoasa femeie a orasului de la poalele Tampei, in anul 1928, printr-o intamplare. Cand am ajuns acolo, cei din comisie m-au intrebat de ce nu ma inscriu si eu, dupa care chiar au insistat.

A fost profesoara de muzica la un liceu din Sacele. Dupa numai 7 ani de casnicie, femeia a divortat, moment in care fiicele ei, Minerva si Monica, au fost despartite. Dupa divort, Aurelia Soci s-a angajat ca secretara la Uzina Tractorul, de unde a iesit la pensie dupa 27 de ani de activitate.

Secretul longevitatii

Povestea ca i-a placut mereu sa faca sport si de aceea s-a mentinut in forma. Vara urcam des pe varful Piatra Mare, Postavarul, chiar si pe Omul, dar ma si deplasam cu bicicleta. Mereu am respectat orele de somn, am incercat sa mananc la ore fixe si numai mancare gatita in casa. A primit de toate de la viata, dar le-a primit ca pe ceva normal si nu a disperat. Mereu s-a trezit dimineata cu zambetul ei frumos pe buze", spune fiica ei, Minerva Timariu, in varsta de 76 de ani.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro