Povestea asasinului Beniamin Jian, care a ucis cinci oameni si a terorizat Romania ca sa se razbune pe sotia infidela. A stat 21 de ani in temnita, dar cere sa fie liber

"Tribunalul Timis a admis contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, impotriva sentintei penale nr.1833/2015 pronuntata de Judecatoria Timisoara in dosarul de eliberare conditionata pe care o desfiinteaza partial cu privire la termenul stabilit pentru reinnoirea cererii si in consecinta, cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa data de 1 iunie 2016", informa Tribunalul Timis. Magistratii i-au inlocuit vechea condamnare din 1998, pentru infractiuni de omor deosebit de grav, tentativa la omor deosebit de grav, omor deosebit de grav, lipsire de libertate in mod ilegal si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, cu pedeapsa inchisorii de 25 de ani, pentru aceleasi fapte. Cu gandul ca sotia Dorica il insela cu seful firmei de paza la care lucra, Beniamin Laichici a imprumutat o arma de vanatoare de la un coleg de serviciu, iar in 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi pana la Abrud, unde locuiau cumnatii sai.

acum 57 luni (6 Jan 2016)

Barbatul de 61 de ani, care intre timp si-a schimbat numele in Beniamin Laichici, are sanse sa fie eliberat din inchisoare, in acest an, la 21 de ani dupa ce intr-o singura zi a impuscat mortal cinci oameni.

Condamnatul, cu un cazier bogat si inainte de ziua de 6 martie 1995, cea in care a inceput sa execute oameni nevinovati, va trebui sa astepte pana in luna iunie a acestui an, pentru a depune o noua solicitare de eliberare conditionata.

Cele mai recente cereri i-au fost respinse pe rand de Judecatoria Timisoara si Tribunalul Timis. Initial, magistratii de la Judecatoria Timisoara au decis ca Beniamin Jian putea depune inca o cerere de eliberare conditionata in luna decembrie a anului 2015.

"Tribunalul Timis a admis contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, impotriva sentintei penale nr.1833/2015 pronuntata de Judecatoria Timisoara in dosarul de eliberare conditionata pe care o desfiinteaza partial cu privire la termenul stabilit pentru reinnoirea cererii si in consecinta, cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa data de 1 iunie 2016", informa Tribunalul Timis.

Pedeapsa pe viata, schimbata cu una mai blanda

Beniamin Laichici a fost condamnat pe viata in 1996, la circa un an de la tragediile provocate in Abrud si Deva. Primul pas spre eliberarea din inchisoare a fost facut de Beniamin Laichici in martie 2014, cand contestatia impotriva sentintei de detentie pe viata care a depus-o la Tribunalul Timis i-a fost admisa. Magistratii i-au inlocuit vechea condamnare din 1998, pentru infractiuni de omor deosebit de grav, tentativa la omor deosebit de grav, omor deosebit de grav, lipsire de libertate in mod ilegal si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, cu pedeapsa inchisorii de 25 de ani, pentru aceleasi fapte. Pe vechiul Cod Penal era prevazut ca la varsta de 60 de ani condamnatii sa poata face o cerere de schimbare in 25 de ani a unei condamnari pe viata. In Nou... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro