Povestea adolescentei care respira pentru atletism: "Performanta reprezinta un tip de vindecare a sufletului"

Povestea adolescentei care respira pentru atletism:

"Performanta reprezinta un tip de vindere a sufletului pentru ca fizic si spiritual traiesti pentru si prin sportul respectiv. Cum am mai spus, Cel de sus a facut ceva si mi-a umplut timpul cu o alta pasiune si numeroase activitati si proiecte care ma ajuta pentru ce vreau sa fac mai departe >>, spune Carmen Lupu.

acum 56 luni (10 Jun 2018)

"Performanta reprezinta un tip de vindere a sufletului pentru ca fizic si spiritual traiesti pentru si prin sportul respectiv. Spun asta deoarece, ca performer, nu mai ai timp efectiv decat de cum si de ce te pregatesti. Restul lucrurilor care te inconjoara devin zgomot de fundal, iar oamenii care nu te inteleg, pur si simplu nu iti pot fi prieteni. In cei patru ani, anturajele mele erau formate din campioni, incepatori, medii ca si mine, si toti cei care aveau un scop, care urmareau ceva in viata. Asa am ajuns ceea ce sunt, o fata hotarata, ambitioasa si mereu cu ceva nou de indeplnit si o noua bariera de depasit", povesteste adolescenta. Pasiunea pentru sport, ambitia si perseverenta sunt cuvintele care ii ghideaza viata. Face sacrificii si antrenamente istovitoare, fie vara, fie riana, pentru a ajunge in top. Boxul a reprezentat o iesire brusca si brutala din normal. De la gratie si eleganta, la lovituri si coordonare, totul a fost o trecere, ca o granita de maturizare. Ambele sporturi au fost factori dezvoltatori in cresterea si formarea mea.

Alearga in fiecare zi cate 2 ore Sustinuta moral si financiar de mama si de sora sa, carora le datoreaza aproape tot ceea ce a realizat, Carmen Lupu continua consecvent antrenamentele. Desi ainceaut sa dezvolte si alte pasiuni si s-a implicat in actiuni de voluntariat, Carmen Lupu se pregateste intens si la scoala pentru ca isi doreste o cariera stralucita. Carmen trebuia sa fie atenta la dieta, sa doarma suficient, sa nu se streseze. Cu toate acestea, organismul a avut si perioade in care a transmis semnale de alarma. Am avut o perioda grea in care m-am ingrasat cateva kilograme si, la cererea si presiunile antrenoarei, am incercat sa slabesc, insa fara reusita. Avand un program plin, somnul era scurt si agitat, invtaatul si tcoala ocupau 60% din timp, aveam nevoie de hrana sa nu cedez, deci o dieta ar fi pus capac, ceea ce a si facut. Am trecut prin internari si perioade de spitalizare ce mi-au redus activitatea, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro