Poveste: O galateanca este prima femeie condamnata la inchisoare pe viata

Vecinii au presupus ca ar fi vorba de o crima comisa din gelozie sau pe fondul consumului de alcool, pentru ca batranul mai era vizitat si de Tanta Bagu, tot in varsta de 40-50 de ani. Gelozie razbunata cu salbaticie Dupa zece zile de cercetari, politistii si procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati si-au formulat primele acuzatii, pe care de altfel cei doi criminali le-au si recunoscut in cursul audierilor. A continuat sa o loveasca pe victima cu un vatrai metalic si cu o bucata de lemn de foc, loviturile fiind multiple si aplicate cu precadere in zona genitala si a membrelor", se arata in rechizitoriul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Galati.

acum 58 luni (3 Feb 2016)

Judecatorii de la Tribunalul Galati au aplicat in premiera nationala pedeapsa de inchisoare pe viata unei femei. Tanta Bagu si Santion Gherasim, din comuna galateana Frumusita au fost gasiti vinovati de uciderea cu premeditare si cruzime a Ninei Petrea, cunoscuta sub porecla de "Nina Farmacista", o concubina a batranului si o rivala a femeii.

"Instanta condamna pe inculpata Bagu Tanta la pedeapsa detentiunii pe viata pentru savarsirea infractiunii de omor calificat prevazuta de art. Complicele, Santion Gherasim a fost condamnat la o pedeapsa de 30 de ani inchisoare, care echivaleaza tot cu inchisoarea pe viata, pentru ca barbatul are o varsta inaintata, de 75 de ani. Magistratii i-au mai obligat pe cei doi ucigasi sa plateasca in solidar unei rude a victimei, Spirache Petrea, suma de 7.500 lei cu titlu de daune materiale si suma de 7.500 lei cu titlu de daune morale.

O poveste caracteristica satelor uitate de lume

Crima s-a produs in contextul unor relatii caracteristice satelor uitate de lume, in care principalele ingrediente ale vietii de fiecare zi sunt alcoolul, sexul si violenta. Femeia de 46 de ani, Nina Petrea, a fost gasita moarta in casa lui Santion Gherasim, in varsta de 75 de ani, dupa ce fusese lovita si injunghiata cu salbaticie. Vecinii au presupus ca ar fi vorba de o crima comisa din gelozie sau pe fondul consumului de alcool, pentru ca batranul mai era vizitat si de Tanta Bagu, tot in varsta de 40-50 de ani.

Gelozie razbunata cu salbaticie

Dupa zece zile de cercetari, politistii si procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati si-au formulat primele acuzatii, pe care de altfel cei doi criminali le-au si recunoscut in cursul audierilor. Starea "Ninei Farmacista" era favorabila dorintei de razbunare a rivalei, Tanta Bagu, care se afla de asemenea in casa batranului si a trecut la atac, mai intai cu mainile si picioarele, apoi cu un lemn din fata sobei.

"Inculpata Bigu Tanta, pe fondul st... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro