Poveste in imagini: O fotografa si-a REGASIT tatal in timp ce documenta vietile persoanelor fara adapost

Totusi, parintii ei au divortat si Diana a locuit mai mult pe la prieteni si rude si a pierdut contactul cu tatal sau, care nu a mai fost de gasit. Intre timp, Diana a aflat de la bunica ei ca sanatatea mintala a tatalui sau s-a deteriorat: refuza sa se spele, sa manance, sau sa isi ia medicamentele. Mi-a venit sa tip la ea pentru ca nu ii pasa, pentru cat a fost de cruda, pentru ca nu a realizat ca vorbeste despre tatal meu.

acum 107 luni (12 Aug 2015)

O fotografa din Maui si-a regasit tatal pe strazile din Honolulu, in timp ce documenta vietile persoanelor fara adapost, scrie site-ul boredpanda.com.

Diana Kim a crescut pe insula Maui si a deprins pasiunea pentru fotografie de la tatal ei, la randul sau fotograf. Tanara isi petrecea zilele in studioul de fotografie al tatalui sau de unde a invatat meserie.

Totusi, parintii ei au divortat si Diana a locuit mai mult pe la prieteni si rude si a pierdut contactul cu tatal sau, care nu a mai fost de gasit. Un proiect de care l-a inceput in studentie avea sa ii aduca din nou impreuna.

Un proiect fotografic a adus-o fata in fata cu tatal ei

In 2003, in timp ce era studenta, tanara a inceput un proiect fotografic despre comunitatea de persoane fara adapost din Honolulu.

Intre timp, Diana a aflat de la bunica ei ca sanatatea mintala a tatalui sau s-a deteriorat: refuza sa se spele, sa manance, sau sa isi ia medicamentele. Tot prin fotografie a reusit sa se aproprie din nou de el, un proces care va dura cativa ani din cauza bolii tatalui ei.

"O femeie a venit la mine si mi-a zis sa nu ma deranjez, pentru ca sta acolo toata ziua. Mi-a venit sa tip la ea pentru ca nu ii pasa, pentru cat a fost de cruda, pentru ca nu a realizat ca vorbeste despre tatal meu. Dar apoi am realizat ca furia nu ar fi schimbat absolut nimic, asa ca m-am intors la ea si i-am spus ca trebuie sa incerc. Suferea de schizofrenie si, din cauza ca nu s-a tratat, nu imi raspundea mereu. De foarte mult ori l-am surprins in timp ce se certa cu cineva, dar nu era nimeni acolo", a povestit Diana Kim pentru NBC News.

Kim a continuat sa ii duca de mancare tatalui ei, dar si sa il roage sa inceapa tratamentul.

"Forografierea tatalui meu a inceput ca un mecanism de auto-protectie. In unele zile pur si simplu stateam acolo si ma uitam in jos pentru ca nu puteam sa ma uit sa vad in ce stare se afla", a povestit fotografa.

Acum, ta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro