Poveste de dragoste. Cel mai de pret cadou al unei nepoate pentru bunicii ei: "Daca aia nu-i iubire, atunci nu stiu ce-i"

Poveste de dragoste. Cel mai de pret cadou al unei nepoate pentru bunicii ei:

Pentru Bianca Tamas, o tanara din Cluj, scrisul se contopeste cu felul ei de a fi si de a vedea lumea. Romanul e o fictiune ce pleaca de la povestea lor de iubire si il poarta pe cititor in lumea satului transilvanean din Apuseni, o lume a cuvantul dat si respectat, o lume cu tot felul de oameni - ca si azi. (...) Pana la urma vine Dumnezeu si vorbeste cu scriitoarea sa-i ceara sfatul, iar scriitorul afla ca ingerul ei a fost cel care, de fapt, a vandut raiul, pentru ca s-a indragostit de ea, dar cum ea l-a ignorat, a fost izgonit din Rai si a ajuns sa faca cartofi pai la un fast-food", explica tanara. Cartea se gaseste pe site-ul editurii Scoala Ardeleana FOTO Facebook/Scoala Ardeleana Mai puteti citi: EXCLUSIV Vampirii din Transilvania, ucisi de propriul mit Florian Kuhrer-Wielach (31 de ani), un austriac indragostit de Cluj, a publicat o carte despre geneza vampirilor, plecand de la povestile Europei secolului al XVIII-lea si ajungand la vampirul-vedeta de cinema din vremurile noastre, celebrul Dracula.

acum 95 luni (22 Feb 2017)

Pentru Bianca Tamas, o tanara din Cluj, scrisul se contopeste cu felul ei de a fi si de a vedea lumea. La 24 de ani a publicat trei carti, stie ca in viata nimic nu e intamplator si poarta cu drag costumul popular. Tot acolo se petrece si o parte din actiunea din ultima sa carte unde eroii sunt proprii ei bunici, Anuta si Mihai. Romanul e o fictiune ce pleaca de la povestea lor de iubire si il poarta pe cititor in lumea satului transilvanean din Apuseni, o lume a cuvantul dat si respectat, o lume cu tot felul de oameni - ca si azi. Cand a implinit 14 ani, Bianca a primit in dar un costum popular - cel din imagine - de la bunica FOTO: arhiva personala Bianca Tamas

O Ana asculta povestea alteia

Intre bunicii Biancai a fost dragoste la prima vedere. Dupa un an de casnicie, a fugit de acasa, iar abia cativa ani mai tarziu, el a asteptat-o si s-au casatorit. Nu stiam io cat a fi de bun, da' dupa ce m-am casatorit cu el, si viata intreaga o fost tare bun", zice, pentru "Adevarul", bunica Biancai - Anuta, la cei 82 de ani ai ei. Si in ziua de azi, desi bunicul a murit, ea zice: .

Stia pe de rost cum s-au intalnit bunicii. Auzise de zeci de ori. Ii placea povestea, dar nu s-a gandit la ea ca subiect de carte pana cand, intr-o vara, acum vreo 4 ani, o prietena din Bucuresti, Ana, a ramas impresionata de peripetiile auzite.

"Avem cu bunica un ritual al nostru: de 2-3 ori pe an facem lasti cu silvoita - se face aluat ca la taietei, se intinde, se pune silvoita (n. dulceata de prune facuta la ceaun). Se fierb in apa si apoi se dau prin pesmet cu zahar, dar dureaza foarte mult, juma de zi. Si la sfarsit, stateam si eu si Ana cu ochii-n lacrimi, super emotionate.

Protagonista romanului, acasa, la Huedin FOTO Florina Pop

"Bunicul era cel mai frumos barbat pe care l-a vazut in viata ei"

Iar povestea incepe acum mai bine d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro