Postul Pastelui: retete si obiceiuri. Cum sa faci minuni gastronomice cu ingrediente sanatoase si ieftine

Postul Pastelui: retete si obiceiuri. Cum sa faci minuni gastronomice cu ingrediente sanatoase si ieftine

cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci mici 3 cepe medii 2 ardei grasi (rosu si verde) o legatura mare de leustean o legatura mica de patrunjel 4 linguri de ulei de masline 500 ml. orez 2 morcovi medii 4cepe foi de varza murata 6 linguri de ulei pasta sau sos de rosii marar verde si patrunjel piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor.

acum 66 luni (15 Mar 2015)

Toate zilele erau de ajunare, adica abtinere completa de la orice mancare si bautura pana in ceasul al noualea din zi, spre seara. Exceptate de la ajunare erau doar zilele de sambata si duminica. In prezent, gospodinele inventeaza fel de fel de retete pentru a trece cu bine peste perioada de post.

Reteta pentru Postul Pastelui: Ciorba de sfecla rosie

Ingrediente:

500 gr. cartofi

2 morcovi

2 pastarnaci mici

3 cepe medii

2 ardei grasi (rosu si verde)

o legatura mare de leustean

o legatura mica de patrunjel

4 linguri de ulei de masline

500 ml. bors de casa

Toate legumele se taie marunt apoi se pun la sotat putin, doar pana devin sticloase ceapa si ardeiul. Intr-o oala de ciorba se fierb doi litri de apa, dupa care se adauga legumele sotate.

Se adauga si sfecla rasa pe razatoarea de mere, se acopera oala si se lasa sa fiarba in voie.

Dupa ce au fiert zarzavaturile cateva minute, turnati peste sfecla oprita (cruda) un polonic de supa din oala si lasati-o in asteptare pana catre final.

Intre timp, verificati gradul de fierbere al zarzavaturilor, potriviti de sare si cand este totul fiert se adauga borsul. Se lasa sa dea in cateva clocote si cu doua minute inainte de final se adauga in oala cu ciorba si zeama colorata din castronul in care s-a oprit sfecla. orez

2 morcovi medii

4cepe

foi de varza murata

6 linguri de ulei

pasta sau sos de rosii

marar verde si patrunjel

piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare

Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor. Se rumeneste putin ceapa, se adauga si morcovul, iar dupa cateva minute se pun si ciupercutele. Se opreste focul si se lasa acest amestec la racorit un sfe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro