Posibile consecinte ale modificarilor regulamentului BNR privind IFN-urile

Posibile consecinte ale modificarilor regulamentului BNR privind IFN-urile

Clientii acestor IFN-uri sunt insa consumatori nebancabili: care imprumuta sume foarte mici, pe perioade foarte scurte (pe care nu le pot obtine de la banci), sau sunt persoane cu restante in Biroul de Credit, sau cu venituri foarte mici (minimum pe economie) sau care lucreaza la negru - toate fiind venituri neeligibile pentru un imprumut bancar.

acum 39 luni (24 Aug 2017)

Adica, IFN-urile trebuie sa asigure un capital de 67 de lei la fiecare 100 de lei imprumutati. Acolo, o parte dintre IFN-uri au disparut, altele si-au adaptat modelul de business la noile conditii, scrie Finzoom.ro.

Unele insa au gasit metode de a vinde in continuare produse scumpe, prin introducerea unor asigurari obligatorii - care functioneaza ca niste comisioane mascate, denumite doar altfel pentru a nu fi incluse in DAE.

Clientii acestor IFN-uri sunt insa consumatori nebancabili: care imprumuta sume foarte mici, pe perioade foarte scurte (pe care nu le pot obtine de la banci), sau sunt persoane cu restante in Biroul de Credit, sau cu venituri foarte mici (minimum pe economie) sau care lucreaza la negru - toate fiind venituri neeligibile pentru un imprumut bancar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro