Poruncile lui Mahomed intelese de un roman convertit la Islam. "Am descoperit ca orice musulman are obligatia religioasa de a-l iubi pe Iisus"

Poruncile lui Mahomed intelese de un roman convertit la Islam.

De la Dan, copil de plai, la poruncile lui Mahomed "M-am nascut in Curtea de Arges, unde mi-am petrecut copilaria si o parte a adolescentei. "Respect religia lasata in urma" In iarna lui 2006, intr-o zi de vineri, cand musulmanii se duc la rugaciune, Dan Michi a mers la un centru islamic din Bucuresti, orasul unde se stabilise intre timp, odata cu studiile la Academia de Stiinte Economice. Numai ca, observand ca viata mea curge in continuare cel putin la fel de frumos ca pana acum, ca nimic nu se intampla, ca respect in continuare religia pe care am lasat-o in urma, au inteles ca acesta este drumul meu", marturiseste Dan Michi.

acum 107 luni (14 Jan 2015)

Dan Michi este un om care si-a schimbat radical convingerile religioase. In varsta de 38 ani, barbatul nascut in Ajun de Craciun a fost in prima parte a vietii sale crestin ortodox si credincios practicant. Intr-o zi de iarna, ortodoxul Dan a trecut pragul unui centru islamic, hotarat sa imbratiseze religia musulmana. De la Dan, copil de plai, la poruncile lui Mahomed

"M-am nascut in Curtea de Arges, unde mi-am petrecut copilaria si o parte a adolescentei. A fost curios sa afle mai multe despre alte credinte si asa a cunoscut o religie despre care nu stia aproape nimic.

"Citind mai mult despre bazele Islamului, despre viata profetului Mahomed, am descoperit ca orice musulman are obligatia religioasa de a-l iubi pe Iisus, de a crede in toate minunile sale desavarsite. Asa am descoperit cu incantare ca Maria, mama sa cea preacurata, este considerata in Islam ca fiind cea mai buna dintre femeile care au trait", explica Dan. In toamna lui 2005, scandalul caricaturilor mahomedane din Danemarca l-a gasit impresionat de Islam.

"Tocmai citisem despre viata profetului Mahomed din cartile teologice, iar caricaturile facute de cotidianul danez izvorau din prejudecati medievale.

Am plans pentru patimile indurate de Iisus, m-am infiorat la minunile sale. Minunile lui, despre care se vorbeste prea putin, dar care nu sunt cu nimic mai putin fascinante decat cele ale lui Iisus, greutatile pe care a avut de infruntat si modul inegalabil in care a raspuns rautatii cu blandetea sa dezarmanta, toate acestea m-au determinat sa aleg sa-l urmez", arata romanul Dan. "Respect religia lasata in urma"

In iarna lui 2006, intr-o zi de vineri, cand musulmanii se duc la rugaciune, Dan Michi a mers la un centru islamic din Bucuresti, orasul unde se stabilise intre timp, odata cu studiile la Academia de Stiinte Economice. Trebuie sa-ti marturisesti tie in primul rand ca vrei sa t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro