Porumbul, cereala-medicament folosita de strabunici. Remedii naturiste cu mamaliga si matase de cucuruz

Porumbul, cereala-medicament folosita de strabunici. Remedii naturiste cu mamaliga si matase de cucuruz

Cunoscut in anumite zone sub denumirea de papusoi sau cucuruz, porumbul este o planta originara din America Centrala ce asigura, astazi, alaturi de grau, 80% din productia de cereale a lumii. Remediu pentru pentru guta si reumatism "Daca suferi de guta, reumatism sau reumatism cronic degenerativ, fa cure de 3 saptamani cu ceai de matase de porumb, timp in care este indicat sa consumi un litru si jumatate de ceai zilnic. Excelenta in curele de detoxifiere si de ajutor in lupta cu obezitatea Matasea de porumb contine vitaminele C, E, K, calciu, potasiu, dioxid de siliciu, saponine, uleiuri volatile, alantoina si ceara, ce o face ideala in curele de detoxifiere.

acum 81 luni (4 Jan 2016)

Cunoscut in anumite zone sub denumirea de papusoi sau cucuruz, porumbul este o planta originara din America Centrala ce asigura, astazi, alaturi de grau, 80% din productia de cereale a lumii. Cultivata in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera, polumbul poate fi considerat la fel de bine si o planta medicinala, mai ales datorita virtutilor terapeutice din boabele si matasea de porumb. Efecte diuretice si laxative "Partea cu cele mai multe puteri curative este matasea de porumb, care reprezinta stigmatele florilor de porumb. In functie de modul in care este utilizata, matasea poate avea efecte diferite: daca este uscata rapid la umbra are efect diuretic confirmat de numeroase studii stiintifice, iar daca este pastrata timp mai indelungat, fara a fi uscata, pierde efectul diuretic si devine laxativa", explica, pentru Adevarul, fitoterapeutul Elena Badea. "Ceaiul de matase de porumb are efecte diuretice puternice, favorizeaza eliminarea apei si calmeaza durerile renale. Se toarna o cana de apa fierbinte peste doua lingurite de matase de porumb si se lasa la infuzat timp de 5 minute.

Remediu pentru pentru guta si reumatism

"Daca suferi de guta, reumatism sau reumatism cronic degenerativ, fa cure de 3 saptamani cu ceai de matase de porumb, timp in care este indicat sa consumi un litru si jumatate de ceai zilnic. Nu uita ca atunci cand urmezi o cura cu ceai de matase de porumb este indicat sa eviti consumul de alimente acide si acre", adauga fitoterapeutul. Stimulent pentru pancreas In combinatie cu seminte de anason, radacini de papadie, frunze de coada-calului, sunatoare, trei-frati-patati (in parti egale), matasea de porumb are afect de stimulare a functionarii pancreasului. "5 grame din acest amestec se pun intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se beau cate 200 de mililitri de infuzie de trei ori pe zi, inainte de masa. Un pancreas care functioneaza corect regleaza cantitatea de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro