Portretul uneia dintre cele mai importante figuri din istoria britanica, gasit dupa 400 de ani

Portretul uneia dintre cele mai importante figuri din istoria britanica, gasit dupa 400 de ani

"Studiul capului" primului duce de Buckingham, care dateaza din preajma anului 1625, a fost identificat in colectia Muzeului Glasgow, de catre doctorul Bendor Grosvenor care se ocupa de serialul BBC Four, "Capodopere pierdute ale Anglei" (Britain's Lost Masterpieces).

acum 74 luni (24 Sep 2017)

"Studiul capului" primului duce de Buckingham, care dateaza din preajma anului 1625, a fost identificat in colectia Muzeului Glasgow, de catre doctorul Bendor Grosvenor care se ocupa de serialul BBC Four, "Capodopere pierdute ale Anglei" (Britain's Lost Masterpieces). Aceasta opinie a fost intarita de prezenta unor straturi de vopsea adaugate ulterior si a secole de murdarie, informeaza bbc.com. Portretul restaurat al lui Villiers, primul duce de Buckingham, a fost certificat ca apartinandu-i lui Rubens, de catre Ben van Beneden, director al casei memoriale a lui Rubens, din Antwerp, Belgia. "Sansa de a descoperi un portret al uneia dintre cele mai importante figuri din istoria britanica, pictat de unul dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, a fost cu adevarat extraordinar", a declarat Bendor Grosvenor.

Pentru a-i reda aspectul original, pictura a trecut printr-un proces de restaurare, realizat de Simon Gillespie.

George Villiers, primul duce de Buckingham, a fost o figura politica controversata care s-a ridicat din mica nobilime, devenind unul dintre preferatii regelui Iacob I al Angliei. Natura relatiei dintre cei doi este si astazi subiect de discutii, unii experti argumentand ca erau amanti, iar altii ca ar fi avut de fapt, o prietenie platonica.

O serie de lucrari de renovare realizate la Palatul Aperthorpe din Northamptonshire, una dintre resedintele preferate ale regelui, au dezvaluit un pasaj secret care lega dormitoarele celor doi, mai scrie bbc.com.

Ducele Villiers a fost asasinat in 1628, la varsta de 36 de ani, la trei ani dupa ce regele a murit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro