Portretul nefardat al "disidentului" Chirica, primarul PSD care si-a pus partidul in cap. Cine se afla in spatele strategiei sale politice

Portretul nefardat al

Mihai Chirica (45 de ani), primarul de Iasi si vicepresedinte al PSD la nivel national, este vazut de multi analisti politici drept un posibil lider al unei aripi din partidul de guvernamant care s-ar putea opune modului autoritar in care Liviu Dragnea controleaza formatiunea politica. In acelasi timp, si-a consolidat legaturile cu mediul de afaceri local, cumetrindu-se cu oameni de afaceri controversati, printre care Vasile Puscasu, administratorul unei firme de transport public cu trasee concesionate de la primarie in municipiul Iasi, Ionut Teoderascu si Radu Norocea, ambii patroni ai unor firme de taximetrie.

acum 89 luni (8 Feb 2017)

Mihai Chirica (45 de ani), primarul de Iasi si vicepresedinte al PSD la nivel national, este vazut de multi analisti politici drept un posibil lider al unei aripi din partidul de guvernamant care s-ar putea opune modului autoritar in care Liviu Dragnea controleaza formatiunea politica.

Cum a ajuns in politica

Chirica a intrat in administratia publica in urma cu aproximativ 15 ani, fiind promovat in 2001 in functia de director tehnic al municipalitatii din Iasi de catre fostul primar, Constantin Simirad. Chirica era angajat ca inginer geolog la societatea de constructii Conest, devenita ulterior una dintre firmele abonate la contractele pe bani publici ale Primariei Iasi.

Chirica a continuat sa ocupe functia de director tehnic al Primariei Iasi si in timpul mandatelor lui Gheorghe Nichita, ajuns primar in 2003. In 2012, Chirica a intrat oficial in politica, ca membru PSD si, la scurt timp, viceprimar de Iasi. In acelasi timp, si-a consolidat legaturile cu mediul de afaceri local, cumetrindu-se cu oameni de afaceri controversati, printre care Vasile Puscasu, administratorul unei firme de transport public cu trasee concesionate de la primarie in municipiul Iasi, Ionut Teoderascu si Radu Norocea, ambii patroni ai unor firme de taximetrie.

Mihai Chirica a fost 12 ani in subordinea lui Gheorghe Nichita la Primaria Iasi FOTO Adevarul Este cercetat de DNA

Problemele penale ale baronului Nichita l-au propulsat pe Chirica spre varful Primariei Iasi. Initial, Chirica a preluat interimar functia de primar, in mai 2015, dupa arestarea la domiciliu a lui Gheorghe Nichita, in dosarul instrumentat de DNA in care este judecat acum pentru abuz in serviciu, acuzat de folosirea Politiei Locale pentru a-si spiona amanta.

Actualul primar a fost contestat vehement in 2013, dupa ce a semnat un document, in calitate de viceprimar, prin care s-a dispus taierea a zeci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro