Portretele prostituatelor de lux din 1930. Cum aratau si traiau fetele care ofereau sex in bordelurile interbelice

Portretele prostituatelor de lux din 1930. Cum aratau si traiau fetele care ofereau sex in bordelurile interbelice

Documente din Arhivele Nationale - Hunedoara arata ca in Hunedoara anilor 1930 cateva zeci de tinere prostituate s-au aflat in evidenta Comisariatului de Politie, multe dintre ele nefiind de loc din oras. Iata cateva dintre marturiile consemnate de Comisariatul de Politie Hunedoara, in anii 1930: Floarea Melut, de 18 ani, venita din Sighetul Marmatiei, declara ca practica prostitutia pentru a-si castiga existenta si ca era intretinuta de patronul unei case de toleranta din Hunedoara, care o obliga sa se prostitueze. Floare Pintea avea 24 de ani, iar de la varsta de 20 de ani se prostitua "de buna voie, din pasiune".

acum 87 luni (7 Mar 2017)

Documente din Arhivele Nationale - Hunedoara arata ca in Hunedoara anilor 1930 cateva zeci de tinere prostituate s-au aflat in evidenta Comisariatului de Politie, multe dintre ele nefiind de loc din oras. Cele mai multe au relatat ca au inceput practicarea prostitutiei de la varsta de 16 ani, din lipsa mijlocacelor de existenta si a mizeriei in care traiau, unele, in schimb, afirmau ca practicau prostitutia din placere sau din pasiune. De asemenea, afirmau ca traiesc din prostitutie si din bacsisurile primite de la clientii multumiti.

Iata cateva dintre marturiile consemnate de Comisariatul de Politie Hunedoara, in anii 1930:

Floarea Melut, de 18 ani, venita din Sighetul Marmatiei, declara ca practica prostitutia pentru a-si castiga existenta si ca era intretinuta de patronul unei case de toleranta din Hunedoara, care o obliga sa se prostitueze. "A fost desfranata la varsta de 15 ani de un plutonier din Cluj, de la Regimentul de Infanterie, cu care a trait impreuna", arata in declaratia data Comisariatului de Politie Hunedoara. Se prostitua de la 17 ani, din lipsa mijloacelor de existenta. Ultimul domiciliu al tinerei a fost la o casa de toleranta din Deva, iar in 1932 s-a mutat in Hunedoara, la o alta casa de toleranta, unde primea hrana si imbracaminte de la patron. Primea un avans de 500 de lei pentru serviciile prestate, se arata in dosarul din 1932.

Floarea Feher, o alta chelnereasa din Hunedoara, audiata de Politie, declara ca avea 25 de ani si s-a nascut in Satul Mare. A fost dezvirginata la varsta de 13 ani de un functionar din Satu Mare, iar din 1931 a inceput sa practice prostiutia din placere. Lucra gratuit, insa primea de la Oscar Iacob, patronul bodegii in care presta serviciile sexuale chirie, hrana si efecte vestimentare, se arata in declaratia din 1932.

Florica Bela, de 21 de ani, din Deva, lucrase chelnerita la localul Apolo din Petrosani si intr-un r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro