Portrete de artisti: Ostrovski si Vlad Mugur

Nascut in vara anului 1927, Vlad Mugur avea sa fie botezat de Regele Mihai si tinut in brate de regina Elena si de generalul Condeescu. Va forma teatrul de trupa, cu generatia de aur din 1956, la Craiova, si va reedita acest succes la Nationalul din Cluj in perioada directoratului sau, din 1964 pana in 1971, cand va parasi Romania.

acum 51 luni (12 Jun 2016)

Pe 14 iunie comemoram 130 de ani de la moartea dramaturgului Alexandr Nikolaevici Ostrovski. Teatrul National de Televiziune va propune sa revedeti o montare de referinta a acestuia. Adaptarea si regia artistica erau semnate de Matei Alexandru.

Imediat dupa acest spectacol puteti vedea o noua productie din cadrul programului "Portret In Memoriam", dedicata marelui regizor Vlad Mugur.

Nascut in vara anului 1927, Vlad Mugur avea sa fie botezat de Regele Mihai si tinut in brate de regina Elena si de generalul Condeescu.

Tatal sau, Val Mugur, prolific dramaturg si regizor de teatru, a lucrat o perioada la radio si a fost initiatorul teatrului radiofonic.

Educat intr-o atmosfera artistica, Vlad Mugur avea sa se inscrie la Institutul de Teatru, pe care il va absolvi in 1949, ca sef de promotie, cu spectacolul "Unchiul Vanea" de Cehov.

Format la clasa Aurei Buzescu si a lui Nicolae Baltateanu, Vlad Mugur s-a intalnit de-a lungul carierei sale artistice cu nume mari ale scenei romanesti. A montat spectacole importante, pe textele unor autori clasici si contemporani, pe scenele teatrelor National Bucuresti, Nottara, Odeon, Bulandra, dar si la Craiova, Galati, Bacau, Cluj, Targu-Mures. Va forma teatrul de trupa, cu generatia de aur din 1956, la Craiova, si va reedita acest succes la Nationalul din Cluj in perioada directoratului sau, din 1964 pana in 1971, cand va parasi Romania. Va monta, timp de doua decenii, in Germania si Elvetia.

Se va intoarce in Romania in 1990, ca regizor si director al Teatrului Giulesti, caruia ii va schimba numele in Teatrul Odeon. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro