Portret Tariceanu: un paradox despre caracter si orbire, despre alienare elitista si ignorare a unor principii minime

> Ca sa inlaturam suspansul inca de la inceput, preferatul meu e Calin Popescu Tariceanu. Si ca un facut, acest tip sarmant, educat, cu conexiuni serioase in lumea buna de dinainte de comunism, cu un limbaj peste medie (daca facem abstractie de confuzia permanenta dintre "pe care" si care") si respectat de marea majoritate a politicienilor si a electoratului, ei bine, acest om a ales de fiecare data RAUL. Fara o explicatie logica, pe care sa o consideram multumitoare, Calin Popescu Tariceanu este politicianul care nu a respectat niciun fel de limitare a posibilitatilor pe care jocul politic ti le ofera.

acum 64 luni (27 May 2015)

>

Ca sa inlaturam suspansul inca de la inceput, preferatul meu e Calin Popescu Tariceanu. I-as aminti de dragul discutiei si pe Nicolae Vacaroiu, Emil Boc, Crin Antonescu, Victor Ponta si inca vreo 10 nume aleatorii, dupa orientarea doctrinara a fiecaruia. Dar omul care s-a aflat mereu la locul potrivit pentru sine si la locul nepotrivit pentru noi e Calin Popescu Tariceanu. Si ca un facut, acest tip sarmant, educat, cu conexiuni serioase in lumea buna de dinainte de comunism, cu un limbaj peste medie (daca facem abstractie de confuzia permanenta dintre "pe care" si care") si respectat de marea majoritate a politicienilor si a electoratului, ei bine, acest om a ales de fiecare data RAUL.

E un paradox care vorbeste despre caracter si orbire, despre alienare elitista si ignorare a unor principii minime. Chiar daca li se pot imputa multe, la fiecare dintre ei apar momente biografice de ezitare si teama ca ar putea merge prea departe. Chiar daca si-au tras prea tarziu linii la care sa se opreasca, ei totusi au avut aceste linii, de la Traian Basescu si pana la Ion Iliescu.

Fara o explicatie logica, pe care sa o consideram multumitoare, Calin Popescu Tariceanu este politicianul care nu a respectat niciun fel de limitare a posibilitatilor pe care jocul politic ti le ofera. Sa nu uitam ca el a facut parte din coalitii guvernamentale si guverne alaturi de toata lumea: Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Traian Basescu, Teodor Stolojan, Dan Voiculescu, Mircea Geoana, Victor Ponta, Liviu Dragnea si multi altii.

A fost apropiat de tot ce se cheama mogul de presa sau financiar. A stat la masa cu regele si cu Ion Iliescu fara sa il deranjeze disonantele in vreun fel.

Se trage prin descendenta familiala din vechii liberali, cu un tata adoptiv care a facut parte din seniorii PNL si avea in acelasi timp dosar la Securitate. A fost dizident in tinerii liberali si a devenit peste timp presedintele PNL si primul prem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro