"Portofoliu" penal al lui Gheorghe Bunea Stancu

Anchetatorii sustin ca, incepand din 2006, Gheorghe Bunea Stancu ar fi initiat hotararile CJ Braila si ar fi semnat contractele de asociere intre CJ Braila si SC Clubul de Fotbal "Dunarea" Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, controlate de firmele sale.

acum 48 luni (16 Aug 2016)

Fostul baron de Braila Gheorghe Bunea Stancu (foto) a fost pus in libertate, dar mai este judecat in alte doua dosare de coruptie.

Dar, pana acum, fostul presedinte al Consiliului Judetean nu a primit nicio pedeapsa pentru prejudiciile pe care le-ar fi adus banului public, pentru care este judecat, prin contractele atribuite firmei sale de constructii, Concivia SA Braila, sau firmelor abonate la contractele CJ Braila, Tancrad SRL Galati si Tancrad Construct SRL Braila, dupa cum il acuza procurorii.

In august 2014, Gheorghe Bunea Stancu era arestat, la cererea procurorilor DNA Galati, intr-un dosar in care era vorba de contracte in valoare de aproximativ 10 milioane de lei pe care le atribuise firmei sale, Concivia si Tancrad SRL Galati. A mai fost trimis in judecata si dosarul "Sportul", referitor la finantarea cu 7 milioane de euro din fondurile CJ Braila a unor cluburi sportive controlate de Stancu. Anchetatorii sustin ca, incepand din 2006, Gheorghe Bunea Stancu ar fi initiat hotararile CJ Braila si ar fi semnat contractele de asociere intre CJ Braila si SC Clubul de Fotbal "Dunarea" Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, controlate de firmele sale.

Pe de alta parte, procurorii DNA Galati au demarat ancheta de la cinci contracte din perioada 2009-2010, doua acordate Tancrad SRL si alte trei contracte, de 1.434.500 lei, acordate de Bunea Stancu firmei sale, Concivia SA. Ulterior, in ancheta DNA s-a vorbit de zece contracte si un prejudiciu de 2,7 milioane lei.

Unul dintre ele a fost cel pentru lucrarile de reabilitare a Spitalului de Pneumoftiziologie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro